Afbeelding
Annet Werkhoven

Stichting Vrienden van de Maartenskerk doneert 10.000 euro

8 januari 2020 om 14:46 Overig

DOORN Het startjaar van de nieuwe stichting Vrienden van de Maartenskerk is succesvol te noemen: op zondag 12 januari kan namelijk een eerste geldbedrag van 10.000 euro worden overhandigd aan het kerkbestuur. Dit bedrag komt ten goede aan het (groot) onderhoud van het monumentale kerkgebouw de Maartenskerk in het hart van Doorn. 

Voorzitter Jaap Lagendijk: ,,Sinds de start in november 2018 steunen 137 Vrienden de stichting, wat echt een geweldig aantal is voor dit eerste jaar. Om deze mensen hiervoor hartelijk te bedanken organiseren we op zondag 12 januari een high tea. We dachten, dit is een mooi moment om in het bijzijn van de Vrienden de eerste donatie te doen. Kerkrentmeester Wimfred Karstens zal het bedrag in ontvangst nemen."

EVENEMENTEN Niet alleen Vrienden hebben de stichting in het afgelopen jaar gesteund: eenmalige donateurs, sponsoren, bezoekers van culturele evenementen en de verkoop van de unieke Torenkaars hebben geleid tot dit mooie eerste bedrag van 10.000 euro. ,,Het bestuur kijkt terug op een druk, maar heel geslaagd jaar", aldus Lagendijk. ,,We hebben vijf evenementen georganiseerd, waaronder het drukbezochte concert van de jazzartiest Peter Beets op 8 november 2019 en de reeks van zes zomerconcerten in juli en augustus. Dit was onmogelijk geweest zonder medewerking van de talentvolle musici die de stichting een warm hart toedragen. En veel vrijwilligers die bereid waren een handje te helpen. Daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor."

Het komende jaar gaat de stichting verder met het werven van Vrienden, want er is echt hard geld nodig voor het groot onderhoud van het meer dan duizend jaar oude gebouw. De wens is om in 2020 tot zo'n tweehonderd mensen te komen die jaarlijks via een minimaal bedrag van 50 euro willen bijdragen aan het onderhoud.

AGENDA En de stichting heeft weer culturele activiteiten gepland. Zo speelt op 7 mei de theatervoorstelling 'Jong in de Oorlog', waarin dagboekverhalen van de destijds 15-jarige Haagse Els Arntzenius  worden verteld. De verhalen zijn bewerkt door haar dochter Belinda Meuldijk.  Zowel 's middags voor leerlingen van het Revius Lyceum als 's avonds voor andere bezoekers wordt de voorstelling getoond in de Maartenskerk. Ook zal in juli en augustus weer een zomerconcertreeks plaatsvinden.

Voor informatie en de programmering: www.vriendenvandemaartenskerk.nl.

advertentie
advertentie