Meander is nu een talentschool: ‘Vanuit veerkracht en welbevinden presteer je ook beter’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Meander is nu een talentschool: ‘Vanuit veerkracht en welbevinden presteer je ook beter’

1 mrt, 07:22 Onderwijs
Wilco Willemse
Na de voorstelling reikte Els Pronk het felbegeerde certificaat uit aan de locatieleider en kinderen van de Meander.
Na de voorstelling reikte Els Pronk het felbegeerde certificaat uit aan de locatieleider en kinderen van de Meander.

LEERSUM Afgelopen week ontving Anneke de Gier, schoolleider van Wereldkidz Meander, het certificaat ‘kindertalentenfluisteraarschool’. Opleider Els Pronk die de basisschool jarenlang begeleidde, reikte het certificaat uit. Gekoppeld aan de uitreiking was er een theatervoorstelling over talenten voor de bovenbouw van de Meander in De Binder. Ook de Schakel en Hoeksteen en nog wat andere scholen uit de regio waren aanwezig.

De weg naar de uiteindelijke certificering werd al jaren geleden ingezet. Anneke de Gier: ,,Vanuit het bestuur van Wereldkidz werd al jaren geleden ‘talentgericht werken’ als speerpunt geformuleerd. Als cluster van zes regionale basisscholen, naast de Meander bijvoorbeeld ook de Meent uit Maarn en het Sterrenbos uit Amerongen, zij we vrij om daar in ons eigen schoolplan invulling aan te geven. ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.