Kinderen van Meander gaan zelf op kamp: 'Belangrijk om laatste jaar goed af te sluiten' - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Kinderen van Meander gaan zelf op kamp: 'Belangrijk om laatste jaar goed af te sluiten'

9 jul, 06:46 Onderwijs
Hubert van Zanten
Groep 8 van WereldKidz Meander organiseerde zelfstandig een eindkamp.
Groep 8 van WereldKidz Meander organiseerde zelfstandig een eindkamp.

LEERSUM De laatste weken van het schooljaar staan voor de kinderen van groep 8 altijd in het teken van twee dingen: De musical en het schoolkamp. Vanwege het coronavirus was het voor beide evenementen vaak improviseren. De musicals gaan vaak in min of meer gewijzigde vorm nog wel door. Maar veel schoolkampen zijn afgelast. Dit had dan vooral te maken met het slapen. De kinderen van WereldKidz Meander uit Leersum lieten het daar niet bij zitten en gingen zelf op kamp.

,,Als klas waren we heel erg teleurgesteld dat het kamp niet door kon gaan. En dan vooral dat het samen kamperen niet kon”, aldus Ties uit groep 8. ,,Lotus en ik hebben toen bedacht dat we zouden kijken of we ergens konden gaan logeren. Uiteindelijk hebben wij toen voor Ginkelduin gekozen. We zijn er toen naartoe gegaan en een leuk plaatsje uitgezocht.” Parkmanager Dariëlle Balfoort vindt het e..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.