Afbeelding
Op Weg naar het Lagerhuis

Revius Lyceum Doorn gaat Op Weg naar het Lagerhuis

Onderwijs

DOORN Het Huis van de Provincie in Utrecht staat komende vrijdag in het teken van de provinciale voorronde van Op Weg naar het Lagerhuis. Twintig scholen voor voortgezet onderwijs uit de provincie Utrecht, waaronder het Revius Lyceum uit Doorn, doen dit jaar mee aan de debatwedstrijd en komende vrijdag proberen ze de landelijke finale te bereiken. Belangstellenden zijn welkom bij de halve finales om 15.00 uur en de finale om 15.30 uur in de Statenzaal van het Huis van de Provincie, Archimedeslaan 6 in Utrecht.

Op Weg naar het Lagerhuis wordt al sinds 1997 gespeeld in alle provincies van Nederland, georganiseerd door BNNVARA en het Debatbureau. In diverse debatvormen nemen telkens twee scholen het tegen elkaar op, net zo lang tot er een winnaar per provincie is.

Naast de debatwedstrijd zijn er ook deelnemers die meedoen met de V-rede. Een speech die maximaal 2,5 minuut mag duren en waarbij degene die de rede uitspreekt iets vertelt dat hem of haar sterk raakt of inspireert.

De wedstrijden en de redes worden telkens door verschillende drietallen juryleden gejureerd. De juryleden komen van diverse maatschappelijke organisaties. Dit jaar doen niet alleen statenleden, maar ook gedeputeerden mee.

Provinciale winnaars van Op Weg naar het Lagerhuis en van de V-rede spelen door totdat zij afvallen of de landelijke ronde winnen. De landelijke finale wordt op de televisie uitgezonden door BNNVARA. De landelijke winnaars krijgen als prijs een reis naar New York met een bezoek aan de Verenigde Naties. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25