Het bestuur van de Oranjevereniging Leersum is al een jaar bezig om nieuwe bestuursleden te vinden.
Het bestuur van de Oranjevereniging Leersum is al een jaar bezig om nieuwe bestuursleden te vinden. Hubert van Zanten

Oranjevereniging Leersum zoekt nieuwe bestuursleden

Verenigingen

LEERSUM Het bestuur van de Oranjevereniging Leersum maakt zich op voor wat misschien wel zijn laatste jaar is. Vier van de vijf bestuursleden hebben aangegeven te willen stoppen. ,,We zijn al een jaar op zoek naar nieuwe bestuursleden."

Hubert van Zanten

Voor dit jaar heeft de vereniging nog de nodige activiteiten op het programma staan. 2020 is voor de Oranjevereniging een bijzonder jaar. Het is dit jaar 75 geleden dat Nederland is bevrijd. Daar worden ook verschillende activiteiten rondom georganiseerd. Zo staat er een nachtelijk toernooi gepland met volleybal, darten of klaverjassen.

Het doel van de vereniging is ook om verschillende leuke feesten te organiseren. Dit jaar is het een schrikkeljaar, reden voor een 'Q-Music Het Foute Uur The Party' in De Binder. En iedereen die in de Utrechtse Heuvelrug woont en dan jarig is, mag gratis naar binnen als ze zich van tevoren aanmelden.

WARM BAD Voorzitter Jeroen van Dijk vertelt dat ze al een jaar bezig zijn om nieuwe bestuursleden te vinden. ,,Het is niet makkelijk om nieuwe mensen te vinden. Wij zijn nu met z'n vijven, waarvan vier bestuursleden hebben aangegeven te stoppen. Gelukkig heeft Elly Hooiveld aangegeven dat ze wil blijven, en we hebben al één nieuw lid, Ina Tesselhoff, plus dat wij in contact zijn met nog iemand. Wij blijven natuurlijk beschikbaar om de nieuwe mensen in te werken."

Penningmeester Benno Meijer vult aan: ,,Het is eigenlijk een warm bad waarin de mensen terechtkomen. Voor alle activiteiten die we organiseren, liggen draaiboeken. De kennis is beschikbaar en de vele vrijwilligers willen ook blijven meehelpen. We laten een mooie en gezonde vereniging achter."

DRAAIBOEKEN LIGGEN KLAAR Van Dijk: ,,Ik heb het nu ongeveer tien jaar gedaan. Momenteel ben ik bezig met de start van mijn eigen bedrijf en dat kost gewoon veel tijd. Maar het is ook gewoon mooi geweest. Na zoveel tijd is een vereniging ook toe aan iemand anders. Een fris iemand, die op een andere manier naar de activiteiten kijkt. Want dit is hoe wij het voor ons zagen. En hoewel de draaiboeken klaar liggen, is het nieuwe bestuur natuurlijk vrij om het zo in te richten zoals zij denkt dat het goed is. Als er maar weer leuke dingen worden georganiseerd."

Meijer: ,,Leuke dingen organiseren, daar gaat het wel om bij de Oranjevereniging. Dat helpt ook om de kas te spekken. Wij zijn dankzij onze donateurs, sponsoren en een beetje subsidie een financieel gezonde vereniging. Maar zo'n feest als op 29 februari helpt ook weer goed om andere activiteiten te organiseren. Want de meeste zijn gewoon gratis."

ACTIVITEITEN De Oranjevereniging organiseert niet alleen Koningsdag. Samen met partners houden zij ook de 4 mei-herdenking, het bevrijdingsfeest op 5 mei en de intocht van Sinterklaas.

Van Dijk: ,,Als er nu niemand opstaat dan zou het kunnen dat er na 5 mei geen activiteiten meer door ons worden gehouden. Wij doen de intocht van Sinterklaas samen met de ondernemersvereniging, zij moeten het daarna alleen doen."

VEEL WAARDERING ,,Ik heb er altijd veel energie uit kunnen halen", zegt aldus Meijer. Van Dijk vult aan: ,,De waardering die wij kregen vanuit het dorp is ook mooi. Ik heb veel dingen kunnen doen die ik anders nooit zou hebben gedaan. Denk alleen maar aan de gesprekken die je hebt met de gemeente. Dat zijn goede ervaringen die je verder meeneemt."

Kijk ook eens op www.oranjeverenigingleersum.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04