Havo klas
Havo klas ANP Foto

Nieuwe havo-opleiding in Utrechtse Heuvelrug

Onderwijs

HEUVELRUG De kans is groot dat Utrechtse Heuvelrug er binnenkort een havo-opleiding bij krijgt. De Nuovo Scholengroep, het voormalige Schoonoord, wil zo'n onderwijsrichting gaan aanbieden, naast de al bestaande mavo- en vmbo-opleidingen in Doorn en Maarsbergen. Dat heeft onderwijswethouder Chantal Broekhuis (CDA) woensdag bekendgemaakt.

Michiel Schaaij

IN OVERLEG Of vakcollege Maarsbergen en Schoonoord Doorn allebei een havo-afdeling krijgen, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe opleiding van start kan gaan. Het initiatief voor de uitbreiding is genomen in overleg met de andere schoolbesturen in Zuidoost Utrecht. Onderwijsinstellingen stemmen in regionaal overleg de profielen af die de verschillende scholen aanbieden. 

VOLWAARDIGE HAVO Wethouder Broekhuis is blij met de afspraken over de nieuwe havo-opleiding. ,,Naast het Revius Lyceum in Doorn krijgt nu ook Schoonoord een volwaardige havo. Dat is een mooi resultaat." Dankzij de uitbreiding beschikt de scholenkoepel Nuovo in de nabije toekomst over een doorlopende leerlijn in Utrechtse Heuvelrug. Volgens Broekhuis zijn de bestaande schoolgebouwen groot genoeg om de nieuwe havo-afdeling te herbergen. 

Bij fusiescholen in Doorn en Maarsbergen

VERSTERKEN De onderlinge afspraken over het onderwijsaanbod in de regio zijn deze week door het Heuvelrugcollege goedgekeurd. De bekendmaking van het nieuwe schoolprofiel komt kort na de fusie tussen de Openbare Scholengemeenschap Schoonoord en de Nuovo Scholengroep in Utrecht. Die kreeg op 1 augustus haar beslag. 

KWALITEIT Het samengaan van de twee schoolbesturen was bedoeld om hun regionale positie te versterken. De in totaal veertien middelbare NUOVO-scholen hopen bovendien dat ze door de fusie meer mogelijkheden krijgen bij hun personeelswerving. Verder zou door innovatie de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren. De afzonderlijke scholen behouden wel hun eigen identiteit en cultuur, zegt Nuovo.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 2 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 12 uur geleden
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00