Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

23 mei 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

23 mei 2019

Leersum

Jeu de boules met Zoute Inval
10:00 Torenzichtlaan 2
Jeu de boulen tijdens de Zoute Inval. Uiteraard niet in de Bibliotheek Z-O-U-T, maar om 10.00 uur verzamelen bij de Schermerij in Leersum. Inschrijven is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Driebergen-Rijsenburg

Naaiatelier bij De Inloop
12:45 Oranjelaan 73
Deskundige vrijwilligers helpen deelnemers op weg, samen creatief aan de slag, voor jezelf of voor een ander. Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meer informatie? Janneke Stoevelaar 06 11587327.

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Nu ook iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

24 mei 2019

Doorn

Terug naar toen!
15:00 Jacob van Ruysdaellaan 17
Bijeenkomst onder de titel 'Terug naar toen', aangeboden door 'Samen Leven'. Ds. Teun Kruijswijk Jansen is de 'reisleider' op deze visuele tocht langs markante voorwerpen uit het verleden die zoveel op kunnen roepen aan goede (en minder goede!) herinneringen. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd. Vanaf 15.00 uur in Huize Beatrix en rond de klok van 19.00 uur gaat ieder weer naar huis. Een vrijwillige bijdrage van 5,00 euro wordt op prijs gesteld. Voor opgave kunt u t/m 20 mei a.s. bellen met Willy Altena: 0343- 417167.

Driebergen

De stem van Polygoon: Philip Bloemendal
18:30 Buzzigburglaan 1
Classic Filmcafé Driebergen houdt een lezing over het Polygoonjournaal met de bekende stem van Philip Bloemendal. Nazaat Robert Bloemendal neemt de bezoekers mee naar de beginjaren en toont de ontwikkelingen die het Journaal doormaakten. Ter afsluiting van de lezing over Philip wordt een film vertoond van circa 15 minuten. Robert zal zelf ook toelichting geeft. Kaarten kosten 6,- euro en met Bibliotheekpas 4,- euro. De lezing en filmvertoning zijn in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen, Buzziburglaan 1, 3972 EE in Driebergen.

25 mei 2019

Doorn

Rommel- en plantjesmarkt Palmstad
10:00
Iedereen is van harte welkom om op zoek te gaan naar net dat éne mooie kopje, een bijzonder boek, speelgoed of een kledingstuk dat nog best een ronde mee kan. En voor de moestuin worden opgekweekte zaailingen en stekjes verkocht. De rommelmarkt telt dit jaar circa veertig kraampjes en wordt gehouden op 'Het Rondje' bij de Oude Rijksstraatweg, tussen Doorn en Driebergen. Voor meer informatie mail naar: buurtvereniging@palmstad.nl

Leersum

TRE Tension Realease Exrecises Workshop
10:00 Nieuwe Steeg 20
In deze workshop maak je kennis met TRE (Tension Release Exercises). Dit is een prettige en effectieve methode om stress , die zich heeft vastgezet in je lichaam, los te laten. Kosten workshop: 35,00 euro. Aanmelden kan via www.vitaaldoor.nl

Heuvelrug

Diergeneeskunde Outdoor Event
11:00 Yalelaan 1
Eerste editie van het Diergeneeskunde Outdoor Event op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Op het evenement, georganiseerd door studenten Diergeneeskunde, staan het dier en de diergeneeskunde centraal. Voor dit unieke evenement wordt het faculteitsterrein omgetoverd tot een evenement voor jong en oud. Er is een country fair vol met diverse stands, eten, drinken en livemuziek en bovendien een kindertuin waar kinderen op een leuke en actieve manier kunnen leren over dieren. Ook zal er een knuffeldokter langskomen en is er een gratis speurtocht. Ruimte voor kennis én vermaak Op het hoofdplein worden verscheidene demonstraties georganiseerd, met onder andere een roofvogelshow. Er zijn workshops anatomie en verlossen en meer. Ook kunnen er rondleidingen gevolgd worden in de kliniek voor paarden of de biologische melkveehouderij van de faculteit. Entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Zien we u op 25 mei 2019?

Amerongen

Jubileumconcert Ons Genoegen Amerongen
20:00 Allemanswaard 13
Zaterdag 25 mei Jubileumconcert 100 jaar Ons Genoegen Amerongen. Gastoptreden door de Amerongse zanger Ray Klaassen (The Voice of Holland) Locatie: sporthal De Ploeg. Aanvang concert 20.00 uur. Toegang € 5,00 / kinderen t/m 12 jaar gratis. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal of via www.onsgenoegenamerongen.nl

26 mei 2019

Driebergen-Rijsenburg

Tuinrondleiding Buitenplaats Broekbergen
13:30 Kloosterlaantje 1
Voor het eerst sinds vele jaren is er weer gelegenheid voor een rondleiding door de tuin van Buitenplaats Broekbergen, die tot 1996 in gebruik was als slotklooster Arca Pacis. Voor we de tuin in gaan vertellen we u iets over de eeuwenlange geschiedenis van deze bijzondere buitenplaats die deel uitmaakt van de Stichtse Lustwaranda. Daarna nemen we u mee door de tuin, die zo goed verborgen ligt achter de lange hoge muren. U ziet het opbaarhuisje bij de voormalige begraafplaats van de zusters, de vele oude bomen en de fraaie vijver, u hoort er de vele soorten vogels kwetteren en ervaart de weldadige stilte van deze historische plek. Aanvang: 26 mei om 13.30 uur. De toegang is gratis. Graag aanmelden vooraf door een e-mail te sturen naar info@broekbergen.nl. Dan zorgen wij dat er de koffie en thee voor u klaar staan.

Amerongen

Zen zien tekenen in de Rijnkapel
13:30 Imminkstraat 1A
In deze workshop maak je kennis met het Zen Zien Tekenen als een actieve vorm van meditatie. We oefenen we ons in stil zijn, in onbevangen waarnemen, in de dingen om ons heen werkelijk zien. Ons verwonderen over dat wat er is. Tekenen is het middel om onze aandacht te richten. Dat doen we stap voor stap; aan de hand van wat takken, bloemen of de dingen om ons heen. De workshop is voor iedereen die graag tekent – of dat wil leren. Of zijn of haar manier van kijken wil verdiepen. Het is voor iedereen die met meer aandacht in het leven wil staan, of een actieve vorm van meditatie zoekt… Begeleiding: Nelleke Metselaar. Nelleke is 'gids' in de traditie van het Zen Zien Tekenen zoals dat ontwikkeld is door de kunstenaar Frederick Franck. Meer informatie: www.zenzientekenen.nl Kosten: 25-, Aanmelden: n.metselaar@hccnet.nl

27 mei 2019

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Maarn

Workshop stemmen los, remmen los
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval van maandag 27 mei zal Alie de Vries, jarenlang muziekconsulent in het onderwijs, alle bezoekers van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn zover krijgen mee te zingen. Tijdens deze workshop gaan we muziek maken en zingen op een bijzondere en verrassende wijze. Samen komen we tot een muziekstuk en gaan 'alle remmen los'. Kom langs en doe mee. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn is te vinden in het dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn.

Maarn

Digitale Inloop
10:00 Trompplein 5
Hulp nodig bij computer, tablet of smartphone (Android, Apple/Mac en Windows)? Kom langs bij de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn in de Twee Marken en u wordt persoonlijk geholpen door Michiel of Aart. Iedere laatste maandag van de maand vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur. Vrij inlopen, vooraf aanmelden niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

28 mei 2019

Maarn

Online Winkelen bij SeniorenAcademie
13:30 Trompplein 5
Dinsdagmiddag 28 mei heeft de HCC!SeniorenAcademie het thema Online Winkelen in Dorpshuis De Twee Marken Trompplein 5 Maarn. Aanvang 13.30 - 16.00 uur. Het lijkt tegenwoordig heel normaal even online iets te bestellen en steeds meer mensen winkelen dan ook via het Internet. Toegang leden gratis, anderen 5,- euro incl. info. bezoekers dienen zelf een opgeladen laptop mee te nemen. Op 18 juni volgt een presentatie over Apple iPad & iPhone.

29 mei 2019

Doorn

Doornse Dis in Cantina Doorn
12:30 Kerkplein 4
Iedere woensdag vanaf 12.30 uur (eten van 13.00 - 14.00 u) kunnen belangstellenden aanschuiven bij de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu, de kosten per persoon zijn 7,00 euro. Aanmelden tot uiterlijk maandag 14.00 uur voorafgaand aan de Doornse Dis aan de balie, per mail aan cantinadoorn@bibliotheekzout.nl of via 0343-41 55 66. Afmelden? Doe dit voor woensdag 10.00 uur, anders zijn we genoodzaakt de kosten van de maaltijd in rekening te brengen.

Doorn

Biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

Driebergen

Balsport voor kinderen 5 -7 jaar
15:45 Akkerweg 40
Wat is er leuker voor jonge kinderen dan een uur lang balspelletjes te doen en gewoon lekker te bewegen? Op deze woensdag kan je komen kennismaken met de BBsC: de basketbalschool van Blue Arrows Basketball. Spelletjes met een basketbal sausje. Natuurlijk zijn er ook groepen voor oudere kinderen. Informatie: info@bluearrows.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie