Afbeelding
Lex van Lieshout ANP photo

D66 wil sneller woningbouw op golfterrein

16 september 2019 om 15:37 Nieuwbouw

DOORN Met woningbouw op de golfbaan aan de Mariniersweg moet niet worden gewacht tot de naastgelegen kazerne dicht gaat. Dat zegt raadslid Erik van Buiten van oppositiepartij D66 op Twitter. De baan waarop de leden van de Doornse Golfclub al jarenlang hun balletjes slaan, is eigendom van de gemeente. 

Michiel Schaaij

Het college wil beide terreinen na het vertrek van de mariniers tegelijkertijd ontwikkelen. Maar Van Buiten verwacht dat de marinierskazerne er nog wel even zal staan. Hij zegt het zonde te vinden om Doorn zo lang woningbouw te onthouden en wil dat binnenkort in de gemeenteraad aankaarten. Collegepartij Open verklaarde vorig jaar al, dat de gemeente de golfbaan zo snel mogelijk van de hand zou moeten doen.

ONLOGISCH In een reactie liet wethouder Rob Jorg (VVD) weten, dat hij het onlogisch vindt om het golfterrein los van de marinierskazerne te bebouwen. Het kan echter nog wel even duren, voordat het kazerneterrein beschikbaar komt. Mogelijk wordt de bouw van de nieuwe kazerne in Vlissingen verder vertraagd door de recente stikstofuitspraak van de Raad van State. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie