Plannen van Stichting Bomen voor Leersum - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Plannen van Stichting Bomen voor Leersum

23 sep, 12:32 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021
Edith Hazelzet
Van Oostrum: ,,Hier is duidelijk te zien hoe het Leersumse straatbeeld is veranderd."
Van Oostrum: ,,Hier is duidelijk te zien hoe het Leersumse straatbeeld is veranderd."

LEERSUM Kort na de verwoestende valwind van 18 juni werd de Stichting Bomen voor Leersum opgericht. Nu presenteert voorzitter Elisabeth van Oostrum de plannen van de stichting om het aanzicht en de beleving van Leersum zo spoedig mogelijk weer te vergroenen door de herplant van bomen op beeldbepalende plekken in het dorp, én bij particulieren.

De aanblik van Leersum werd door de valwind ingrijpend veranderd. Het zal nog lang duren voor dat hersteld is. Elisabeth van Oostrum betreurt dit: ,,Nu er eindelijk gebouwd wordt op de bekende lelijke plekken, gebeurde dit. Het dorp werd juist weer mooier, na vele jaren van ergernis over leegstaande bouwvallen. Toen kwam de valwind, die hele straten van bomen ontdeed, en tuinen en bossen verwoe..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.