Lokale mentale nazorg na valwind Leersum: ‘Blijf luisteren naar elkaar’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Lokale mentale nazorg na valwind Leersum: ‘Blijf luisteren naar elkaar’

8 jul, 11:32 Zorg Noodweer in Leersum 2021
Edith Hazelzet
Symbolisch voor de veerkracht van Leersum? De schaapherder op de Schaapjesrotonde is gebogen maar niet geknakt.
Symbolisch voor de veerkracht van Leersum? De schaapherder op de Schaapjesrotonde is gebogen maar niet geknakt.

LEERSUM Het geldt zeker niet voor iedereen, maar voor een deel van de Leersumers was de valwind op 18 juni een traumatische ervaring. Verschillende organisaties in het dorp willen er zijn voor diegenen die dat nodig hebben. Voor het bieden van een luisterend oor komen zij ook bij mensen thuis.

Onlangs kwamen twintig vertegenwoordigers van verschillende organisaties samen in De Binder om te bespreken welke signalen zij opvangen over het mentale welzijn van Leersumers na de valwind. Dat varieerde in het algemeen van lichte paniek bij nieuwe buien, liever niet buiten zijn, stress en slecht slapen tot pubers die moeite hebben via boomrijke routes om naar school te fietsen of te leren voo..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.