Afbeelding
Christine Schut

Meer Bomen Nu feestelijk van start met bomenfestival in Doorn

5 september 2021 om 13:26 Natuur en milieu

DOORN De stichting Urgenda houdt vanaf 26 september tot 31 maart de tweede editie van de Meer Bomen Nu campagne. Deze gaat 26 september feestelijk van start met het Meer Bomen Nu Festival in het Bomenmuseum in Doorn.

Dit is een landelijke campagne waarbij heel Nederland kan helpen om overdadige of ongewenste zaailingen te verzamelen in natuurgebieden en deze bij boeren en burgers uit te planten. Dit is een hele logische maar toch innovatieve, goedkope en sociale manier om Nederland sneller te vergroenen. Afgelopen winter – de eerste editie - hebben er 3500 mensen meegedaan, en zijn er in totaal er 250.000 bomen geplant bij boeren en burgers. Het doel van 1 miljoen is door corona niet gehaald, maar het goede nieuws is dat 80 procent van de geplante bomen is aangeslagen, blijkt uit enquête. Komende winter gaan we opschalen en nog meer mensen betrekken.

Iedereen die komende winter betrokken wil planten, oogsten, helpen met communicatie of organisatie is van harte welkom. Onder de prachtige bomen van het bomenmuseum worden twintig verschillende workshops gegeven: deelnemers leren hoe ze de gemeente erbij kunnen betrekken, een boom in de winter kunnne herkennen aan de knoppen, hoe ze een groep vrijwilligers aansturen en in één dag drieduizend zaailingen verzamelen en meer. En ook is er een wandelend theater, een programma voor kinderen en een foodcourt met voedsel uit het bos. De dag erna is op dezelfde locatie een congres voor groenbeheerders.

advertentie
advertentie