De schade aan de natuur was enorm na de valwind van 18 juni.
De schade aan de natuur was enorm na de valwind van 18 juni. Staatsbosbeheer

Steeds meer natuur in de omgeving van Leersum weer toegankelijk

27 juli 2021 om 18:00 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM Er wordt in Leersum en omgeving hard gewerkt om wegen en paden in natuurgebieden weer veilig en toegankelijk te maken na de valwind van 18 juni. Zo zijn op Landgoed Kolland de paden en wegen nu ook aan de oostkant weer opengesteld tussen zonsopgang en zonsondergang. Wel blijft het opletten, waarschuwt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. ,,Overal is nog steeds sprake van hout dat opeens kan vallen.”

Daarnaast is de Utrechtse Baan weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars. In de omgeving van het Leersumse veld zijn ook weer wat meer gebieden opengesteld. 

ZUYLESTEIN Landgoed Zuylestein is nog niet open. ,,Er wordt hard gewerkt aan de paden ten noorden van de vijvers. Helaas is de situatie nog steeds te onveilig. Kom dus niet wandelen of fietsen”, roept Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op. 

WINKEL Wel is de winkel open op vrijdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De winkel is tijdelijk verplaatst van de oranjerie in de moestuin naar de binnenplaats van het restaurant Nassau Zuylestein. Dit ligt naast de hoofdingang van het landgoed. ,,Respecteer de hekken, borden en toegangsregels in het gebied voor uw eigen veiligheid.” 

Op de website van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug staat een kaart met een overzicht van gesloten gebieden.

Lees al onze artikelen over het noodweer in Leersum en de nasleep ervan in ons dossier.

advertentie
advertentie