Boswachter Corien Koremans: ‘Blijf op de paden!’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Boswachter Corien Koremans: ‘Blijf op de paden!’

2 jul, 17:15 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021
Wilco Willemse
Boswachter Corien Koremans in het Leersumse Veld, de schade aan het bos is groot.
Boswachter Corien Koremans in het Leersumse Veld, de schade aan het bos is groot.

LEERSUM Vandaag hebben Staatsbosbeheer en Utrechts Landschap een stuk bos in het noorden en oosten van het door de valwind getroffen gebied weer vrijgegeven voor publiek. Er is met man en macht gewerkt om 350 van de 730 hectare weer veilig te maken voor publiek.

Boswachter van Staatsbosbeheer in het gebied is Corien Koremans: ,,Wat hier gebeurd is, heb ik nooit eerder op deze schaal gezien. De schade aan het bos is enorm. Grote delen, vooral het Lombokbos en het zuidelijk deel van de Leersumse Plassen, blijven voorlopig dicht. Daar hangen grote takken en complete boomkruinen nog los in gammele bomen en die kunnen er ieder moment uitvallen. Ook staan er..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.