Overbergers zien windmolens niet zitten

22 apr, 12:42 Natuur en milieu
Pixabay
Afbeelding

OVERBERG Inwoners van Overberg houden hun hart vast voor de mogelijke komst van windmolens naar hun dorp. Samen met omwonenden uit Renswoude en Veenendaal West hebben ze zich verenigd in de stichting Duurzaam en Leefbaar. In een brief aan de gemeenteraad spreekt die actiegroep zich uit tegen Overberg als zogenoemde zoeklocatie voor windmolens.

De actievoerders vrezen ,,een stapeling” van enorme, industriële windturbines in en rondom Overberg. Ze wijzen de Heuvelrugpolitiek erop, dat de buurregio’s Food Valley en Amersfoort nadenken over windmolens op de Emmikhuizerberg in Renswoude en in Woudenberg. Inwoners zijn geschrokken en ze zeggen zich over de plannen te verbazen. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.