Ruzie over regionale energieplannen

1 mrt, 13:45 Natuur en milieu
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Er is steeds meer verdeeldheid in de regio over de plaatsing van windmolens en de aanleg van zonnevelden. Inwoners van het dorpje ‘t Goy zijn boos dat Utrechtse Heuvelrug geen windturbines in de bossen wil toestaan. En de gemeente Wijk bij Duurstede wil stoppen met de regionale samenwerking bij de zoektocht naar geschikte locaties.

Naarmate mogelijke bouwlocaties voor windmolens en zonnevelden concreter worden, klinken de protesten luider. Zo vrezen inwoners van ‘t Goy dat de lasten van de energietransitie ,,onevenredig zwaar” op hun buitengebied worden afgewenteld. Ze maken er bezwaar tegen, dat door een besluit van de Heuvelrugpolitiek grote zoekgebieden voor windmolens in de Heuvelrugse bossen zijn afgevallen.

MEGA-WINDMOL..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.