Uitstel voor windmolens en zonnevelden: ‘Tijd nodig om meer draagvlak te creëren’

8 mrt, 12:06 Natuur en milieu
Pixabay
Afbeelding

HEUVELRUG Het besluit op welke plekken in de regio mogelijk windmolens en zonnevelden verrijzen, loopt drie maanden vertraging op. De Energieregio U16 zegt dat de deelnemende gemeenten meer tijd wordt gegund, om over de duurzame toekomstplannen te beslissen. Eigenlijk zouden de knopen vóór begin juli doorgehakt moeten zijn, maar die termijn is nu verschoven naar begin oktober.

DISCUSSIES Het uitstel volgt op onrust onder inwoners en in de politiek. Tegenstanders van de plaatsing van hoge windturbines en grote zonnevelden vrezen, dat de besluiten al vastliggen en dat er onvoldoende rekening met hun bezwaren wordt gehouden. Daarbij liepen de gemoederen soms hoog op. Het Heuvelrugcollege constateerde onlangs, dat de discussies over windmolens ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.