Er wordt druk gerepeteerd voor de Maarnse Proms op 9 november.
Er wordt druk gerepeteerd voor de Maarnse Proms op 9 november. Proms orgamisatie

Muziek van alle genres bij de Proms

24 oktober 2019 om 10:52 Muziek

MAARN Na de oproep in maart aan muzikaal talent in Maarn en Maarsbergen om mee te doen met de Maarnse Proms is het nu bijna zover. Zaterdag 9 november om 20.00 uur gaan de spotlights aan in De Twee Marken dat voor deze gelegenheid wordt aangekleed als een heus theater. Maar liefst 110 uitvoerenden zullen het podium betreden. ,,Slechts vijfhonderd kaarten zijn er te koop voor deze editie, dus wees er snel bij. Want vol-vol", aldus Annemarie Huiskens die zich bezighoudt met de organisatie en daarnaast zingt in het koor.

Monique José Timmermans

De uitvoering straks kan de voorpret nu bijna niet overtreffen. Huiskens vervolgt: ,,We hebben zoveel plezier en er wordt overal geoefend. Alleen thuis of in kleine groepjes, maar ook tijdens de repetitiedagen waar iedereen aanwezig is. Allemaal toewerkend naar de generale in de zaal en natuurlijk de uitvoering zelf."

Inmiddels haken steeds meer vrijwilligers aan die zich niet met de muziek bezig houden, maar bijvoorbeeld met licht, geluid, kostuums of aankleding. ,,Het is weer een van die projecten die van de grond komt door en voor het dorp."

REPETEREN ,,Per repetitiedag wordt het niveau hoger", vertelt Mireille Blokhuis voorzitter van Harmonie Manderen en blazer in het orkest. ,,Het leuke zijn de verrassende combinaties die nu gemaakt worden. Zo zijn er professionele musici die de minder ervaren spelers naar een hoger niveau tillen. Zij krijgen echt muzikale vleugels. Daarnaast ben ik in het orkest gewend aan blazers om me heen. Tijdens de Proms zijn er ook andere instrumenten in een stuk of een koor bijvoorbeeld. Het is een uitdagende reis om ook daarmee samen te spelen."

TALENT Tijdens de doorlopende show komt een breed scala aan genres voorbij. Van klassiek tot pop in verrassende arrangementen. Nadat de deelnemers zich hadden opgegeven is dirigent Harm Vuijk aan de slag gegaan om de show vorm te geven, afgestemd op het aanbod van muzikaal talent. Een blik op hetgeen de toeschouwers kunnen verwachten wil Harm Vuijk - de dirigent die tevens als muzikaal leider aan het project is verbonden - wel geven: ,,De opzet van een Proms-concert is dat je met lokaal talent tot het mooist mogelijke resultaat komt. En ik ben verrast door het hoge niveau van dat talent."

VERRASSEND Tijdens een door Vuijk geschreven ouverture wordt iedereen muzikaal voorgesteld. Aan het blaasorkest Harmonie Manderen zijn strijkers en een band met toetsen en gitaar toegevoegd. Het koor heeft voor deze voorstelling nieuwe leden. ,,Je zit dus ineens niet naast je vertrouwde maatje en niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om naar de dirigent te kijken. Het is allemaal wennen. Een mooi, verrassend en spannend proces."

VARIATIE Er is zaterdag 9 november veel te zien en vooral te luisteren. Van klassiek tot filmmuziek en pop, veel variatie en geen centraal thema. ,,Wel zijn herkenbare stukken voor het publiek, dat soms kan meezingen of -klappen."

Kom kijken en luisteren naar De Maarnse Proms op zaterdag 9 november, aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à 7,50 euro (kinderen tot en met 8 jaar gratis) zijn te koop bij Boek & Koek in Maarn.

Meer informatie is te vinden op www.maarnseproms.nl.

advertentie
advertentie