Afbeelding
Pixabay

Aantal miljonairs in Utrechtse Heuvelrug opnieuw gestegen

Mensen

HEUVELRUG Sinds 2014 zit het aantal miljonairs in Nederland in de lift en ook in 2019 is het aantal miljonairs weer gestegen. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug groeide het aantal huishoudens dat een vermogen van één miljoen euro of meer had van 6,4 procent in 2018 tot 6,6 procent in 2019. In absolute aantallen komt dat (afgerond op honderdtallen) neer op 1400 huishoudens in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Landelijk gezien hadden in 2019 223.000 huishoudens een vermogen van een miljoen euro of meer. Dat zijn er ruim zeventigduizend meer dan in 2014 het geval was, blijkt uit recent gepubliceerde CBS-cijfers. Bijna drie procent van de huishoudens heeft volgens de meest recente cijfers een vermogen van meer dan een miljoen euro. Hier wordt de waarde van een eigen woning en de eventuele hypotheekschuld ook bij meegerekend. 

Bekijk op onderstaande interactieve kaart de percentages en aantallen miljonairshuishoudens (in 2019) per gemeente. Klik op een gemeente voor meer informatie.


Het aantal miljonairs steeg de afgelopen jaren iets minder hard als je rekening houdt met inflatie. Door stijgende prijzen kan je van een miljoen euro minder kopen. Een miljoen is in 2019 dus minder waard dan in eerdere jaren. Vorig jaar bezat het gemiddelde miljonairsgezin 2,5 miljoen euro: dat is bijna twintig keer zo veel als het gemiddelde vermogen van een niet-miljonairsgezin. 

Wil je weten hoeveel miljonairs in jouw provincie wonen? Bekijk dan deze grafiek.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 3 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 13 uur geleden
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00