Afbeelding
Pixabay

Aantal miljonairs in Utrechtse Heuvelrug opnieuw gestegen

Mensen

HEUVELRUG Sinds 2014 zit het aantal miljonairs in Nederland in de lift en ook in 2019 is het aantal miljonairs weer gestegen. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug groeide het aantal huishoudens dat een vermogen van één miljoen euro of meer had van 6,4 procent in 2018 tot 6,6 procent in 2019. In absolute aantallen komt dat (afgerond op honderdtallen) neer op 1400 huishoudens in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Landelijk gezien hadden in 2019 223.000 huishoudens een vermogen van een miljoen euro of meer. Dat zijn er ruim zeventigduizend meer dan in 2014 het geval was, blijkt uit recent gepubliceerde CBS-cijfers. Bijna drie procent van de huishoudens heeft volgens de meest recente cijfers een vermogen van meer dan een miljoen euro. Hier wordt de waarde van een eigen woning en de eventuele hypotheekschuld ook bij meegerekend. 

Bekijk op onderstaande interactieve kaart de percentages en aantallen miljonairshuishoudens (in 2019) per gemeente. Klik op een gemeente voor meer informatie.


Het aantal miljonairs steeg de afgelopen jaren iets minder hard als je rekening houdt met inflatie. Door stijgende prijzen kan je van een miljoen euro minder kopen. Een miljoen is in 2019 dus minder waard dan in eerdere jaren. Vorig jaar bezat het gemiddelde miljonairsgezin 2,5 miljoen euro: dat is bijna twintig keer zo veel als het gemiddelde vermogen van een niet-miljonairsgezin. 

Wil je weten hoeveel miljonairs in jouw provincie wonen? Bekijk dan deze grafiek.


advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 2 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30