Afbeelding
Pixabay

Aantal miljonairs in Utrechtse Heuvelrug opnieuw gestegen

Mensen

HEUVELRUG Sinds 2014 zit het aantal miljonairs in Nederland in de lift en ook in 2019 is het aantal miljonairs weer gestegen. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug groeide het aantal huishoudens dat een vermogen van één miljoen euro of meer had van 6,4 procent in 2018 tot 6,6 procent in 2019. In absolute aantallen komt dat (afgerond op honderdtallen) neer op 1400 huishoudens in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Landelijk gezien hadden in 2019 223.000 huishoudens een vermogen van een miljoen euro of meer. Dat zijn er ruim zeventigduizend meer dan in 2014 het geval was, blijkt uit recent gepubliceerde CBS-cijfers. Bijna drie procent van de huishoudens heeft volgens de meest recente cijfers een vermogen van meer dan een miljoen euro. Hier wordt de waarde van een eigen woning en de eventuele hypotheekschuld ook bij meegerekend. 

Bekijk op onderstaande interactieve kaart de percentages en aantallen miljonairshuishoudens (in 2019) per gemeente. Klik op een gemeente voor meer informatie.


Het aantal miljonairs steeg de afgelopen jaren iets minder hard als je rekening houdt met inflatie. Door stijgende prijzen kan je van een miljoen euro minder kopen. Een miljoen is in 2019 dus minder waard dan in eerdere jaren. Vorig jaar bezat het gemiddelde miljonairsgezin 2,5 miljoen euro: dat is bijna twintig keer zo veel als het gemiddelde vermogen van een niet-miljonairsgezin. 

Wil je weten hoeveel miljonairs in jouw provincie wonen? Bekijk dan deze grafiek.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Gerrit Boonzaaijer reikt vrijwilligersprijzen uit 8 uur geleden
Afbeelding
Theater in De Binder over kiezen opleiding 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woningbouw achter de Lomboklaan op komst 25 nov, 15:41
Afbeelding
Geijtenbeek én Boers groeit gestaag 25 nov, 15:02
Afbeelding
Tieners beroofd en geslagen in Maarn; politie zoekt getuigen 25 nov, 12:20
PREMIUM
Afbeelding
Boek Broekbergen gepresenteerd: Eerste exemplaar voor huidige eigenaren 25 nov, 07:32