Afbeelding
LocalFocus/BDUmedia

Gemeente Utrechtse Heuvelrug groeit met 348 personen

Mensen

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug telde op 1 oktober 348 inwoners meer dan op 1 januari. Dat komt neer op een ontwikkeling van 0,7 procent. In dezelfde periode van 2019 was die ontwikkeling 0,23 procent. In het eerste kwartaal groeide de gemeente Utrechtse Heuvelrug met 116 personen, in het tweede kwartaal met 25 en het derde kwartaal met 207 personen.

De Nederlandse bevolking groeide dit jaar tot nu toe een stuk minder hard dan vorig jaar. Tot en met september kwamen er zo’n 54.000 mensen bij. Dat is bijna de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het CBS woensdag

In het tweede kwartaal, van april tot en met juni, kromp de Nederlandse bevolking licht. Dat heeft te maken met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen: er overleden meer mensen dan er geboren werden. Ook de immigratie lag destijds vrijwel stil. In het eerste en het derde kwartaal noteerde het statistiekbureau wel groeicijfers.

Bekijk op onderstaande interactieve kaart hoe de bevolkingsontwikkeling in andere gemeenten was. Klik op een gemeente voor meer informatie.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 5 uur geleden
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 6 uur geleden
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 9 uur geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 14 uur geleden
Afbeelding
Bloemencorso uitgebreid bij Regio 90FM en Regio 90TV 10 aug, 16:11
Afbeelding
Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden 10 aug, 13:48