Afbeelding
Femmeke van Geel

Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel

Maatschappelijk

DOORN De brand bij bakker Van der Woerd heeft afgelopen maandag grote indruk gemaakt op veel bewoners van Doorn. Zo ook op de kinderen van de Dalton Nicolaasschool in de woonplaats. ,,De kinderen van groep 6 wilden meteen actie ondernemen om het bakkersgezin een hart onder de riem te steken en hebben gebeld naar giro 555 om te vragen wat ze konden doen”, aldus Femmeke Van Geel, een van de ouders van de kinderen. Toen ze niet snel genoeg een reactie kregen, zijn de leerlingen op eigen initiatief een statiegeldflessenactie begonnen.

,,Ze lopen al dagen van deur tot deur om flessen in te zamelen en de opbrengst te doneren aan de bakker en de dierenwinkel ernaast. Bij een opa en oma van een meisje uit de klas staat de garage al vol. En leerling Max heeft vanmiddag door weer en wind honderd handgeschreven en vervolgens gekopieerde briefjes op straat en bij huizen uitgedeeld om iedereen op de hoogte te stellen van de actie. Hij was apetrots te lezen dat er al iemand gedoneerd had met de opmerking dat hij zijn briefje had gevonden”, zegt Van Geel. 

Lees hier ook het interview dat Nieuwsblad De Kaap.nl had met de eigenaren van de firma Haalboom, buren van bakker Van der Woerd.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 16 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 19 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 21 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30