Afbeelding
Femmeke van Geel

Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel

28 september 2022 om 19:52 Maatschappelijk

DOORN De brand bij bakker Van der Woerd heeft afgelopen maandag grote indruk gemaakt op veel bewoners van Doorn. Zo ook op de kinderen van de Dalton Nicolaasschool in de woonplaats. ,,De kinderen van groep 6 wilden meteen actie ondernemen om het bakkersgezin een hart onder de riem te steken en hebben gebeld naar giro 555 om te vragen wat ze konden doen”, aldus Femmeke Van Geel, een van de ouders van de kinderen. Toen ze niet snel genoeg een reactie kregen, zijn de leerlingen op eigen initiatief een statiegeldflessenactie begonnen.

,,Ze lopen al dagen van deur tot deur om flessen in te zamelen en de opbrengst te doneren aan de bakker en de dierenwinkel ernaast. Bij een opa en oma van een meisje uit de klas staat de garage al vol. En leerling Max heeft vanmiddag door weer en wind honderd handgeschreven en vervolgens gekopieerde briefjes op straat en bij huizen uitgedeeld om iedereen op de hoogte te stellen van de actie. Hij was apetrots te lezen dat er al iemand gedoneerd had met de opmerking dat hij zijn briefje had gevonden”, zegt Van Geel. 

Lees hier ook het interview dat Nieuwsblad De Kaap.nl had met de eigenaren van de firma Haalboom, buren van bakker Van der Woerd.

advertentie
advertentie