Het echtpaar Van der Woerd tijdens het 25-jarig bestaan van de bakkerij, april vorig jaar.
Het echtpaar Van der Woerd tijdens het 25-jarig bestaan van de bakkerij, april vorig jaar. Babs Bouwman
video

Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’

Mensen

DOORN De verslagenheid is groot. Eigenaren Kees en Mariska van der Woerd staan al sinds vanochtend vroeg te kijken hoe de brandweer de felle brand in hun bakkerij onder controle probeert te krijgen. ,,Het dringt nog niet tot me door”, zegt Kees van der Woerd. Rond vier uur vanochtend hoorde hij het brandalarm afgaan. Vliegensvlug is hij naar buiten gelopen om 112 te bellen. De brandweer was gelukkig snel ter plaatse.

Babs Bouwman

Op straat komen buurtbewoners aangelopen om het bakkersechtpaar een hart onder de riem te steken. Er wordt af en aan met koffie gelopen. Burgemeester Naafs was ook al vroeg ter plekke om Kees en Mariska zijn steun te betuigen. Voor ieders veiligheid heeft de brandweer de hele straat afgezet. 

ALLES VERWOEST ,,Een paar weken geleden hadden we zonnepanelen op het dak laten leggen”, vertelt Mariska van der Woerd. Broodnodig om de hoge energierekeningen te kunnen betalen. Ze waren nog niet aangesloten omdat er geen omvormers geleverd kunnen worden. Boven op het dak staat de meelsilo, nog helemaal vol. Niemand weet het nog zeker, maar waarschijnlijk is alles verwoest. ,,Ik krijg allemaal telefoontjes van bakkers uit de omgeving of ze voor ons kunnen bakken”, aldus Mariska. Maar op dit moment kan en wil ze nog niet in actie komen. 

Het ongelofelijk triest om te zien. De fatale brand heeft grote gevolgen voor het hele bakkersbedrijf Van der Woerd. De andere twee vestigingen in Maarn en Eck en Wiel zijn afhankelijk van Doorn, want daar werd tot vanochtend al het brood gebakken. 

Ook de buren Haalboom zijn compleet ontdaan. ,,Bart en ik zouden vandaag een klap geven op de overname van het bedrijf”, aldus Paola Haalboom. Hoe groot de schade is, kan nog niemand zeggen. De brandweer is nog steeds bezig het vuur na te blussen. 

Deze video is gemaakt door Kees van Kooten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Gerrit Boonzaaijer reikt vrijwilligersprijzen uit 9 uur geleden
Afbeelding
Theater in De Binder over kiezen opleiding 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woningbouw achter de Lomboklaan op komst 25 nov, 15:41
Afbeelding
Geijtenbeek én Boers groeit gestaag 25 nov, 15:02
Afbeelding
Tieners beroofd en geslagen in Maarn; politie zoekt getuigen 25 nov, 12:20
PREMIUM
Afbeelding
Boek Broekbergen gepresenteerd: Eerste exemplaar voor huidige eigenaren 25 nov, 07:32