Afbeelding
Kees van Kooten

Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn

26 september 2022 om 07:42 Brand

DOORN (ANP) In het centrum van Doorn is in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand ontstaan bij Echte Bakker Van der Woerd. De brand werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand en maandagochtend rond 09.00 uur werd melding gemaakt van een uitslaande brand. Bij de brand kwam veel rook vrij, waar bewoners van het centrum last van konden krijgen. De Veiligheidsregio Utrecht waarschuwde omwonenden daarom om hun ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De Veiligheidsregio Utrecht meldde rond 10.15 uur dat het nablussen nog enkele uren zou duren. De Kampweg zou hierdoor nog afgesloten blijven.

RAMEN EN DEUREN De melding kwam tegen 4.00 uur en werd gedaan door personeel van de bakkerij. De brandweer was er snel bij, want naast de bakkerij is een brandweerpost. De politie reed door de buurt met megafoon waarbij bewoners werden gesommeerd ramen en deuren dicht te laten en ventilatie uit te zetten vanwege de hevige rookontwikkeling. 

Rond 7.00 uur was de brand onder controle, maar het is volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio wel moeilijk om het dak te bereiken in verband met een smalle steeg naast het pand. Ook met een drone werd de brand op het dak in de gaten gehouden. Toen rond 09.00 uur sprake was van een uitslaande brand, trok de brandweer zich uit veiligheidsoverwegingen terug. Wel bleef zij aanwezig om omliggende gebouwen te redden.

(Bericht gaat verder onder tweet)

Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio is er voor zover bekend niemand gewond geraakt. Eén woning werd ontruimd. De brand is volgens de woordvoerster ontstaan in het dak van het pand aan de Kampweg. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie