Afbeelding
AS Media

32-jarige Doornaar verdacht van poging tot brandstichting in Amersfoort

1 april 2019 om 13:44 lokaal

DOORN Oplettende buurtbewoners zagen zondag- op maandagnacht rond 5.00 uur dat drie personen zich verdacht ophielden bij een supermarkt aan het Operaplein in Amersfoort. Volgens de politie ging het om een poging tot brandstichting en heeft daarvoor drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een 32-jarige man uit Doorn een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit Hoofddorp.

Politieagenten werden gewezen op een vrouw die bij het pand stond waar mogelijk zou zijn ingebroken. Er werd ook een benzinelucht geroken, waarna de agenten samen met de brandweer naar gingen. In de winkel werd op de grond een brandversnellende vloeistof aangetroffen. Ook troffen ze daar twee mannen, die meteen werden aangehouden. Dit tweetal samen met de vrouw, die mogelijk op de uitkijk stond, werden overgebracht naar het politiebureau en zitten nog vast.De  recherche heeft ook een voertuig die in beslag genomen en af laten slepen.

Getuigen of mensen die op een andere manier over meer informatie over deze poging tot brandstichting beschikken, worden verzocht contact te leggen met tel. 0900-8844 of het digitale tipformulier.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie