Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’

11 aug, 07:30 Maatschappelijk
Babs Bouwman
Vrijwilliger Harrie Swarte vindt het leuk om voor de Voedselbank te werken.
Vrijwilliger Harrie Swarte vindt het leuk om voor de Voedselbank te werken.

HEUVELRUG ,,Geen week is hetzelfde”, volgens Harrie Swarte, chauffeur en coördinator Transport van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Zes jaar geleden startte hij als vrijwilliger. Hij las een stukje in Nieuwsblad De Kaap dat de Voedselbank chauffeurs zocht. ,,Omdat mijn werk veranderde had ik meer tijd. Het leek me mooi om te doen”, vertelt Swarte. Nu zes jaar later werkt hij er nog steeds met plezier. En de geschiedenis herhaalt zich: ook nu worden chauffeurs gezocht. Swarte streeft naar een poule van circa vijftien chauffeurs: mannen, vrouwen, jong of op leeftijd. Iedereen is welkom. Ook als je tijdelijk beschikbaar bent. ,,Het enige dat je nodig hebt is een rijbewijs B. En verder natuurlijk zin en enthousiasme om de mouwen op te stropen.”

Eén ochtend in de veertien dagen iets doen voor de maatschappij. Mensen die onder de armoedegrens leven hebben de steun van de Voedselbank hard nodig. Iedere vrijdag halen zij een pakket op bij één van de uitgiftepunten in Leersum of Doorn. Naast eten zitten daar ook persoonlijke verzorgingsmiddelen in zoals shampoo, maar ook dure producten als luiers. ,,Eigenlijk alles wat in de supermarkt te ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.