Voedselbank vindt na jarenlange zoektocht nieuw onderkomen - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Voedselbank vindt na jarenlange zoektocht nieuw onderkomen

20 jan, 06:25 Maatschappelijk
Babs Bouwman
Daniëlle Stemmer, Reinier van Kuyk en Eelco Appel zijn dolblij met de nieuwe locatie.
Daniëlle Stemmer, Reinier van Kuyk en Eelco Appel zijn dolblij met de nieuwe locatie.

HEUVELRUG Het bestuur van de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug haalt opgelucht adem nu ze per 1 maart de sleutel krijgen van een nieuwe opslagloods. De spanning nam toe, want het huidige pand aan de Pomplaan in Leersum moet worden afgebroken. Drie jaar lang zocht het bestuur samen met de gemeente naar een geschikt onderkomen. Nu kunnen ze eindelijk plannen maken voor de verbouwing en de verhuizing: het is net op tijd gelukt!

De afgelopen jaren bezocht voorzitter Danielle Stemmer wel meer dan zestig panden en maakte ze met collega bestuursleden vele doorberekeningen. Want waar zou de Voedselbank naar toe moeten als de loods in Leersum ophield te bestaan? Hoe zouden ze hun klanten dan wekelijks moeten voorzien van voedselpakketten? Op de laatste dag van haar voorzitterschap was de kogel door de kerk en gaf de gemeent..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.