Vrijwilliger van VluchtelingenWerk
Vrijwilliger van VluchtelingenWerk VluchtelingenWerk

Vrijwilligerswerk krijgt extra impuls

Maatschappelijk

HEUVELRUG Het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug wil het vrijwilligerswerk in de dorpen extra stimuleren en ondersteunen. Vrijwilligerswerk draagt bij aan inclusie, leefbaarheid, saamhorigheid en talentontwikkeling. Gedurende een driejarige pilot wordt geld vrijgemaakt voor een vrijwilligerscoördinator en ook voor de doorontwikkeling van de digitale vrijwilligersvacaturebank.

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn veel vrijwilligers actief. Deze sociale basis is erg waardevol. Met extra inzet van een vrijwilligerscoördinator bij de sociale dorpsteams kan dit nog verder versterkt worden. De coördinator is het aanspreekpunt bij vragen van inwoners en organisaties over vrijwilligerswerk en helpt bij het matchen van vraag en aanbod in het vrijwilligerswerk. Ook komt budget voor doorontwikkeling van de digitale vrijwilligersvacaturebank, zodat deze beter bekend wordt. De periode van drie jaar wordt gebruikt om ervaringen op te doen met de vrijwilligerscoördinator om op basis daarvan een keuze te maken over definitieve invulling. 

NOTA Dit sluit aan bij de beoogde transformatie zoals die beschreven staat in de nota ‘Samen leven, samen doen’ herijking beleidskeuzen sociaal domein die de raad in juli 2020 heeft vastgesteld. In deze nota ligt onder meer de focus op preventie en het versterken van een brede sociale structuur waardoor inwoners mee kunnen blijven doen in de samenleving. Vrijwilligerswerk is het cement voor een sterke sociale structuur.

INVESTEREN EN SAMENWERKEN Wethouder Hans Waaldijk: ,,Wij hebben in onze gemeente veel vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die van grote meerwaarde zijn of kunnen zijn voor het sociaal domein. Hierin investeren en samenwerking te bevorderen komt ten goede aan vrijwilligers, vrijwilligersorganisatie en maatschappelijke partners die daardoor onze inwoners nog beter kunnen ondersteunen.”

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 3 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 5 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 11 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33