VWUH wil statushouders wegwijs maken en zoekt vrijwilligers - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

VWUH wil statushouders wegwijs maken en zoekt vrijwilligers

4 okt, 07:30 Maatschappelijk
John Beringen
Bep van Delden: ,,Heel dankbaar werk om te doen
Bep van Delden: ,,Heel dankbaar werk om te doen"

DOORN De VluchtelingenWerkgroep Utrechtse Heuvelrug (VWUH) is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om statushouders die net een huis hebben gekregen, wegwijs te maken in alle regels en procedures in Nederland. Coördinator Bep van Delden vertelt er meer over.

,,Voor 2020 hebben wij via de overheid 35 statushouders toebedeeld gekregen die binnen onze gemeente gehuisvest worden”, zo begint ze. ,,Hoe de Nederlandse samenleving in elkaar zit, weten ze echter niet of nauwelijks. Onze vrijwilligers begeleiden hen daarin. We hebben een lijst van 85 punten die de rode draad vormen binnen dat traject en die tot doel heeft dat alle nieuwe medebewoners uiteind..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.