Urgenda wil Broekhuizerlaan in Leersum onderhouden - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Urgenda wil Broekhuizerlaan in Leersum onderhouden

25 jul, 17:23 Natuur en milieu
Edith Hazelzet
Onder toeziend oog van Jørn Copijn vult Urgenda-directeur Marjan Minnesma het boompassoort in van een van de 680 beuken aan de Broekhuizerlaan.
Onder toeziend oog van Jørn Copijn vult Urgenda-directeur Marjan Minnesma het boompassoort in van een van de 680 beuken aan de Broekhuizerlaan.

LEERSUM Urgenda en de Partij van de Dieren Utrechtse Heuvelrug voerden vrijdag van ‘s morgens zes uur tot diep in de middag actie voor het behoud van 680 beuken van 200 jaar oud op en rond de Broekhuizerlaan in Leersum. Honderden bomen werden voorzien van een boompaspoort waarop hun waarde voor de omgeving wordt duidelijk gemaakt. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, heeft de vier eigenaren van de bomen aangeboden om het onderhoud over te nemen.  

,,Ik ben een beuk van 25 m hoog met een diameter 96 cm en een bladoppervlak van 947 vierkante meter,” vertelt de #TreeTag, het boompaspport, van een van de beuken. ,,Ik ben belangrijk want ik lever jaarlijks 200 dagen zuurstof voor 1 persoon en sla 47 kg CO2 op. Ik houd jaarlijks 2200 liter regenwater vast en vang 969 gram fijnstof af. In mijn leven heb ik 4218 kg koolstof opgeslagen. Dit staat..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.