Afbeelding
Edith Hazelzet

Crowdfunding voor getroffen slachtoffers Leersum

Maatschappelijk Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM Sandra van der Burgh is zondagmiddag een online inzamelingsactie begonnen om getroffen inwoners van Leersum financieel te ondersteunen. ,,Laten we met z’n allen de inwoners van Leersum helpen”, aldus de oud-Amerongse.

Leersum is vrijdagavond zwaar getroffen door noodweer, waardoor huizen onbewoonbaar, auto’s zwaar beschadigd en wegen onbegaanbaar zijn. Het is volgens Sandra daarbij de vraag of de verzekering al deze schade zal gaan vergoeden. Er zijn namelijk verzekeringsmaatschappijen die dergelijke extreme weersinvloeden uitsluiten.

,,Ik kom zelf uit Amerongen, maar woon tegenwoordig in Zoetermeer. Ik voel me nog erg betrokken met de Leersumers. Het grijpt me aan om te zien hoe het dorp getroffen is door het noodweer”, aldus Van der Burgh. ,,Omdat ik niet zelf mijn handen kan laten wapperen, doe ik via de website steunactie.nl de oproep om mee te helpen aan de wederopbouw van het getroffen dorp en haar inwoners.”

Voor nu staat het streefbedrag op 100.000 euro, maar dat is lang niet genoeg om alle gedupeerden te kunnen helpen. ,,Hopelijk kunnen we meer ophalen.” Er kan geld gedoneerd worden via https://steunactie.nl/actie/help-Leersum

Het noodweer zorgde voor een enorme ravage in Leersum. Het KNMI bevestigde maandagavond dat het ging om een valwind. Bekijk alle foto’s van de storm terug in ons foto-album en lees alle updates terug in ons liveblog. Lees al onze artikelen over het noodweer in Leersum en de nasleep ervan in ons dossier.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30