Piersma gaat voor haar columns op pad binnen de Utrechtse Heuvelrug en zal daar op eigenzinnige wijze over schrijven.
Piersma gaat voor haar columns op pad binnen de Utrechtse Heuvelrug en zal daar op eigenzinnige wijze over schrijven. Eigen foto

Ellenoor Piersma nieuwe columniste De Kaap en Stichtse Courant

28 december 2019 om 07:33 Maatschappelijk

DRIEBERGEN Vanaf januari zullen de lezers van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant elke twee weken kunnen geniet van de columns van Ellenoor Piersma. De 57-jarige inwoonster van Driebergen zal in haar columns zaken die haar opvallen op de Utrechtse Heuvelrug beschrijven op haar eigen wijze.

Danny van der Linden

Piersma is geen onbekende in haar woonplaats. Ze vult haar dagen met vrijwilligerswerk voor diverse ouderenorganisaties en organiseert ook de Gouden Diners. ,,Mijn gezondheid laat het niet toe te werken, dus ik probeer als vrijwilliger mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij", vertelt Piersma. ,,Ik houd ontzettend veel van mensen. Ik vind mensen hele mooie wezens." Met name de oudere medemens zit in het hart van Piersma. ,,Met oudere mensen bezig zijn vind ik fijn om te doen. Ik organiseer eerste kerstdag bijvoorbeeld een diner voor ouderen die anders alleen zouden zijn. Dat vind ik heerlijk om te doen. Dan zie je mensen echt stralen."

OVERSTAP Andere bezigheden en liefhebberijen zijn honden, wandelen in de bossen en schrijven. ,,Dat doe ik al jaren", vertelt Piersma. ,,Ik vind het leuk om kleine dingen die me opvallen op te schrijven. 'Grinnikjes' noem ik die dan. Gedachten die in me opkomen."

Piersma gaat voor haar columns op pad binnen de Utrechtse Heuvelrug en zal daar op eigenzinnige wijze over schrijven. ,,De verhalen zullen zich afspelen op plekken in deze gemeente, dorpen of de bossen: dat maakt niet veel uit."

Met de komst van Ellenoor Piersma naar De Kaap/Stichtse Courant heeft BDU Media een ervaren columniste in huis gehaald. ,,Ik schrijf ook voor het Seniorenblad en de Stichting OOPOEH uit Amsterdam." Daarnaast is Piersma op de Utrechtse Heuvelrug bekend als columniste van De Nieuwsbode. Met het ter ziele gaan van deze krant, viel voor Piersma een uitlaatklep weg. ,,Ik vind het heel lekker om die gedachten en gevoelens op te schrijven, dus toen De Nieuwsbode aankondigde te stoppen met de krant heb ik contact opgenomen met Daan Bleuel van BDU Media, de uitgever van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant." Bleuel raakte enthousiast over het werk van Piersma.

COLUMN En dus kunnen lezers van deze krant vanaf januari de columns van Ellenoor Piersma lezen. ,,Ik heb ontzettend veel plannen. Er gebeuren veel dingen op de Utrechtse Heuvelrug, daar wil ik over vertellen. Ik signaleer ontzettend veel en pik er dan vaak één ding uit dat het onderwerp van mijn column wordt."

Piersma zal ook diverse organisaties benaderen om eens een dagje mee te lopen als inspiratiebron voor haar column. ,,Een dagje mee met de ophaalwagen van de afvalbakken, meelopen in het dierenasiel in Leersum of een nachtje op pad met een verpleegster in de zorg. Ik denk daar onderwerpen uit te halen."

Politieke kwesties zal Piersma niet snel behandelen. ,,Daar ligt mijn interesse niet. Ik vind het juist leuk om alledaagse dingen te zien en op mijn manier te belichten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie