Afbeelding
Lex van Lieshout

Einde nadert voor Doorns drinkwater

2 oktober 2019 om 12:25 Maatschappelijk

DOORN Het duurt nog even, maar in de toekomst kunnen inwoners zich niet meer laven aan echt Doorns drinkwater. Waterbedrijf Vitens heeft plannen om de plaatselijke drinkwaterwinning te sluiten. Omdat het water in het wingebied rond de watertoren aan de Woestduinlaan van een relatief geringe diepte wordt gehaald, is de winning volgens Vitens kwetsbaar voor verontreiniging. 

Michiel Schaaij

In plaats van het eigen Doornse water krijgen inwoners in de toekomst drinkwater vanuit Cothen voorgeschoteld, zo is de verwachting. Wanneer de waterwinning in Doorn precies wordt gesloten, is nog niet duidelijk. Volgens een memo van het Heuvelrugcollege aan de gemeenteraad, zal dat op zijn vroegst over vijf jaar zijn. 

VOCHTIG Intussen hebben burgemeester en wethouders er bij Vitens op aangedrongen, dat er een gedegen onderzoek komt naar de gevolgen van de sluiting voor de grondwaterstand in Doorn. ,,Als sluiting betekent dat kelders in Doorn vochtiger worden, zou dat een zorgelijke ontwikkeling zijn", aldus wethouder Rob Jorg (VVD).

advertentie
advertentie