Afbeelding
Maurizio Gambarini

Gemeenteraad beslist over Aldi-verhuizing

15 mei 2018 om 16:59 lokaal Aldi Driebergen


DRIEBERGEN Supermarktketen Aldi blijft optimistisch over de gewenste verhuizing van de Traaij naar de Appelgaard. Donderdagavond beslist de gemeenteraad over het aangepaste bouwplan voor het nieuwe Driebergse Aldi-filiaal. In een persbericht zegt het bedrijf alle vertrouwen te hebben in de afloop. Volgens Aldi voldoet het nieuwste plan helemaal aan de gestelde eisen.

Michiel Schaaij

Met het behoud van bomen, de aanplant van nieuw groen en het plaatsen van een groen winkeldak zou aan praktisch alle bezwaren van omwonenden tegemoet worden gekomen. ,,Met het nieuwe filiaal wordt Driebergen een duurzame en op de toekomstgerichte winkel rijker: geen gas, een warmte-terugwin-installatie en CO2-koeling", aldus Aldi.

VERKEERSONDERZOEK De supermarktketen betreurt dat er bij de Heuvelrugpolitiek twijfels bestaan over het laatste verkeersonderzoek. De effecten van de plannen op het verkeer rond de Appelgaard zijn zorgvuldig onderzocht door een professionele partij, schrijft Aldi in het persbericht. ,,De uitkomsten geven aan dat er geen sprake is van meer overlast bij de verhuizing".

GERUCHT Verder bestrijdt het bedrijf geruchten over de positionering van het filiaal als regionale trekker. ,,Dit is niet aan de orde: Aldi was, is en zal altijd een winkel voor de inwoners van Driebergen blijven." Het Duitse supermarktconcern baseert zijn optimisme op de medewerking en eerdere toezeggingen van de gemeente. ,,Wij gaan uit van een betrouwbaar bestuur", aldus het persbericht.

BEELDVORMING Intussen heeft ook grondeigenaar John Johannes zich in de discussie over de nieuwe Aldi-winkel gemengd. In een brief aan deze krant verzet hij zich tegen de negatieve beeldvorming over het bouwplan. Volgens Johannes levert de supermarktketen met de nieuwe winkel ,,een fantastische kwaliteitsimpuls" aan het gebied. Net als Aldi zelf, gaat hij ervan uit dat de gemeente haar afspraken nakomt en toestemming verleent om te gaan bouwen.

advertentie
advertentie