Afbeelding
Maurizio Gambarini

Teveel twijfels over verhuizing Aldi naar Appelgaard

lokaal

DRIEBERGEN De kans is verkeken dat supermarktketen Aldi op afzienbare termijn van de Traaij naar de Appelgaard verhuist. Een meerderheid van de Heuvelrugpolitiek ziet het plan op dit moment niet zitten. ,,Bij twijfel: niet inhalen", aldus Dick Karssen (ChristenUnie). Tijdens de oordeelvormende raadsbijeenkomst spraken alleen de fracties van BVH en SGP hun onverdeelde steun voor een verhuizing uit.

Michiel Schaaij

[NIET UNANIEM] De politieke twijfels over het verhuisplan wonnen het maandagavond ruimschoots van de argumenten, waarmee wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) de verhuizing verdedigde. Maar van een aaneengesloten front tegen een nieuwe Aldi aan de Appelgaard was geen sprake. VVD-raadslid Evert de Boer meldde zelfs dat zijn partij niet tot een unaniem besluit was gekomen.

[ONGELOOFWAARDIG] Maar volgens De Boer vrezen de meeste VVD-raadsleden dat een supermarkt aan de Appelgaard een te grote impact op de verkeerssituatie aan de Hoofdstraat zal hebben. Bovendien wil de meerderheid van de fractie zich houden aan haar verkiezingsbelofte om tegen de Aldi-verhuizing te stemmen. ,,Als we daarvan afwijken, worden we ongeloofwaardig", aldus De Boer.

[TWIJFELAARS] D66-er Wim Hak meldde dat ook zijn partij bij de twijfelaars hoort. D66 zou het liefst alle opties voor de Appelgaard nog eens naast elkaar leggen om de uitkomst daarna met inwoners te bespreken. Bovendien zou er pas een besluit genomen moeten worden, nadat een visie voor het hele dorpscentrum van Driebergen op papier is gezet. Tot die tijd geeft D66 geen goedkeuring aan het verhuisplan.

[WONINGBOUW] Het CDA is duidelijker in haar afwijzing. ,,Een Aldi aan de Appelgaard is niet in het belang van de inwoners van Driebergen", aldus Marina Roelofsen. Haar prioriteiten liggen bij de doorstroming van het verkeer op de Hoofdstraat en woningbouw voor jongeren en senioren. Nienke van der Veen (Open) sloot zich daarbij aan, al ziet zij wel het belang van een Aldi-filiaal voor inwoners met een kleine portemonnee.

[AANDIKKEN] Het verzet tegen de verhuizing van de Duitse prijsvechter zat BVH-leider Sybe Streekstra niet lekker. Hij beschuldigde de bezwaarmakers ervan, dat zij de verkeersproblemen als gevolg van de verhuizing aandikken. Toch lijkt het politieke tij voorlopig niet te keren. Als het voorstel volgende week donderdag officieel in stemming wordt gebracht, zullen de voorstanders veruit in de minderheid zijn.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30