Mikado voor volwassenen

Nieuws

DRIEBERGEN Een paar jaar geleden maakte Hassan Chaït een kapstok van buizen en koppelingen: ,,Ik vond het zo'n gaaf spul en toen bedacht ik me dat je er van alles mee kan maken." In een klein magazijntje startte hij zijn bedrijf Buiskoppelen.nl Aanvankelijk verkocht hij alleen buizen en koppelingen. Maar al snel groeide hij uit het pand en toen hij industriële meubels begon te maken werd het tijd voor een andere ruimte. Sinds medio maart is de winkel Buiskoppelen Designmeubels aan de Traaij 183 een feit.

Babs Bouwman

Sinds Eigenaar Chaït zijn eerste meubel van buizen en koppelingen maakte, is hij helemaal verknocht aan het materiaal. Een mooi systeem waar je veel mee kunt en wat je, als je het zat bent, ook eenvoudig weer uit elkaar kunt halen om er daarna weer iets nieuws van te maken.

Buiskoppelen.nl verkoopt voornamelijk industriële meubels. Chaït vindt dat een ruim begrip, maar hij verstaat onder industrieel alle meubels van metaal in combinatie met hout. Het moet wel een beetje grof ogen, niet glad en strak, daar houdt hij niet van. Liefst grof en onbewerkt, zodat de klant er eventueel ook nog iets mee kan doen. Hij vindt het leuk om een klant van A tot Z te helpen en service te bieden. Alles kan thuisbezorgd worden. En als je twijfelt aan de maat? Dan biedt hij de mogelijkheid om de meubels thuis neer te zetten om te kijken welke maat het beste past.

OP MAAT In de winkel staan talloze maten en soorten meubels: tafels, bureaus, boekenkasten, bijzettafels, tv-meubels. Van mangohout, hardhout uit India, steigerhout, vuren grenen en eiken. Alles wat er staat kan ook op maat gemaakt worden. Bijvoorbeeld een ovaal tafelblad, rond of rechthoekig, waar je losse metalen poten onder kunt schroeven. Chaït werkt samen met een ambachtelijk timmerbedrijf dat de bladen voor hem op de juiste maat zaagt. Buiskoppelen.nl wil een breed assortiment voeren. En vooral ook de drempel zo laag mogelijk houden door scherpe prijzen aan te bieden. Leuke bijzettafeltjes met mangohout zijn voor een paar tientjes te koop.

STEVIG Mensen komen uit het hele land, zelfs ook uit België, naar Driebergen voor de buizen en koppelingen. Dat zijn meestal klanten die het leuk vinden om zelf iets te ontwerpen en in elkaar te zetten. Het leuke daarvan vindt Chait dat hij vaak foto's toegestuurd krijgt met wat ze gemaakt hebben. Dat varieert van tuinhuisjes, keukens tot kinderbedjes. Alles kan snel en stevig in elkaar gezet worden. En vaak levert Buiskoppelen ook het hout op maat erbij.

Eigenaar Chaït is trots op zijn winkel aan de Traaij en blij met alle belangstelling. Na het vertrek van de vorige bewoner van het pand, Van Velzen fietsen, zijn er mensen die even binnen komen lopen. Chaït krijgt veel enthousiaste reacties daar is hij heel blij mee. Bijna net zo blij als met zijn buizen en koppelingen. Want die vindt hij nog steeds heel gaaf.

Kijk voor meer informatie op: www.buiskoppelen.nl

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19