Afbeelding
Stichting Culturele Regio

Inschrijving Hans Nijhof Kunstprijs 2022 is geopend

3 maart 2022 om 12:04 Kunst

HEUVELRUG Vanaf heden is het voor kunstenaars uit de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Wijk bij Duurstede weer mogelijk een kunstwerk in te schrijven voor de Hans Nijhof Kunstprijs.

De Stichting Culturele Regio koopt een kunstwerk van maximaal vijfduizend euro aan en zal deze bij toerbeurt schenken aan één van deze gemeenten. In 2021 is een beeld van de kunstenaar Eric Goede gekozen en geschonken aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het beeld is geplaatst in de bloementuin van Kasteel Amerongen waar het door veel bezoekers kan en wordt bewonderd.

Het kunstwerk dat in 2022 gekozen wordt als winnaar zal door de stichting Culturele Regio aangekocht en geschonken worden aan de gemeente Rhenen. In 2023 zal het gekozen kunstwerk aan kunstwerk naar de gemeente Wijk bij Duurstede.

HANS NIJHOF De prijs is vernoemd naar de te vroeg overleden Hans Nijhof, wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij was een echte kunstliefhebber en promotor voor de regio. Deze Hans Nijhof Kunstprijs is een stimulatie prijs voor kunstenaars om vooral te blijven produceren, verbindingen te verstevigen en zodoende meer kunst in het openbaar te realiseren.

advertentie
advertentie