Afbeelding
Stichting Culturele Regio

Bekendmaking Hans Nijhof prijs op Landgoed Zonheuvel

4 juli 2021 om 16:44 Kunst

DOORN De bekendmaking van de winnaar van de Hans Nijhof kunst & cultuurprijs zal op Landgoed Zonheuvel plaatsvinden op vrijdag 16 juli. Het winnende kunstwerk zal door de stichting worden gekocht om vervolgens een plek te krijgen in de regio.

De Stichting Culturele Regio streeft er naar eigen zeggen aar dat op het gebied van Kunst & Cultuur de gemeentegrenzen verdwijnen om zo tot een optimale samenwerking te komen in onze culturele regio. Daarom heeft de stichting vorig jaar het initiatief genomen om jaarlijks een kunstwerk aan te kopen van een regionale kunstenaar dat vervolgens een plaats krijgt in één van de deelnemende gemeenten.

65 AANMELDINGEN De funding van deze Kunstprijs is tot stand gebracht door Culturele Regio, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Rhenen, gemeente Wijk bij Duurstede, Cultuurplatform Rhenen en kunstkrant Arte-e-Cultura. Na een oproep in het najaar van 2020 hebben 65 regionale kunstenaars een kunstwerk aangemeld en heeft een kunstcommissie een aantal werken geselecteerd, waarvan dus één zal worden aangekocht en geplaatst in één van de gemeenten.

De drie gemeenten en de betrokken organisaties brengen op jaarbasis 5000 euro bijeen waardoor een kunstwerk van kwaliteit en importantie aangekocht en geplaatst kan worden.

BELANGRIJKE BIJDRAGE De kunst & cultuurprijs is vernoemd naar Wethouder Hans Nijhof. In 2019 is hij overleden, maar hij heeft zich tijdens zijn leven hard gemaakt voor kunst en samenwerking in deze regio. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd, middels een ruimhartige subsidie, aan de vliegende start van de stichting Culturele Regio.

advertentie
advertentie