Afbeelding
Stichting Culturele Regio

Kunstenaar gezocht die kunstwerk wil maken voor Hans Nijhof Kunstprijs

Kunst

HEUVELRUG De stichting Culturele Regio is op zoek naar een kunstenaar die een kunstwerk voor de Hans Nijhof Kunstprijs wil maken.

Om de regionale kunst te ondersteunen is door de Stichting Culturele Regio de Hans Nijhof Kunstprijs in het leven geroepen. Kunstenaars uit de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Rhenen krijgen jaarlijks de kans een kunstwerk voor maximaal 5000 euro te verkopen. Dit bedrag wordt bijeengebracht door genoemde gemeenten, kunstkrant Arte-e-Cultura en de Stichting Culturele Regio.

De prijs is vernoemd naar Hans Nijhof, de wethouder van cultuur in de Utrechtse Heuvelrug die in het voorjaar van 2019 aan een ernstige ziekte overleed. Hij heeft zich tijdens zijn leven hard gemaakt voor kunst en samenwerking in deze regio en maakte de start van de stichting Culturele Regio mogelijk door financiële- en persoonlijke ondersteuning.  

AANMELDEN Kunstenaars uit bovengenoemde gemeenten kunnen zich aanmelden via info@cultureleregio.nl met een beschrijving van hun kunstwerk, aangevuld met drie foto’s tot uiterlijk 31 maart 2021. De selectiecommissie bestaat uit de cultuurcoaches-coördinators van de betreffende gemeenten, twee afgevaardigden van de Stichting Culturele Regio, drie kunstenaars uit iedere gemeente en een afgevaardigde van de kunstkrant Arte-e-Cultura.

Nadere informatie is te vinden op de website www.cultureleregio.nl 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 1 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 18 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30