Kunstenares Hannelieke van de Beek: ‘Ik ben een echt materialenmens’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Kunstenares Hannelieke van de Beek: ‘Ik ben een echt materialenmens’

1 jun, 07:07 Kunst
Babs Bouwman
Veelzijdig beroepskunstenares Hannelieke van de Beek maakt kunst met een verhaal.
Veelzijdig beroepskunstenares Hannelieke van de Beek maakt kunst met een verhaal.

LEERSUM Bijna 70 kunstenaars uit de Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Wijk bij Duurstede hebben werk ingestuurd om in aanmerking te komen voor de Hans Nijhof Kunstprijs. Zij krijgen de kans om hun kunstwerk voor maximaal € 5.000,- te verkopen. Dit bedrag wordt bijeengebracht door de gemeenten, kunstkrant Arte-e-Cultura en de Stichting Culturele Regio. Eén van de kunstenaars die meedingt is de Leersumse kunstenares Hannelieke van de Beek.

Haar vader was aardrijkskundeleraar en nam haar mee naar gletsjers, oceanen en vulkanen. Daar heeft Hannelieke van de Beek een enorme fascinatie voor de natuur aan overgehouden. Ze reisde zelf ook de wereld rond, leefde tussen de bevolking en maakte bijzondere dingen mee. Uit al die verschillende landen, onder andere Israël, Marokko, Turkije en Ethiopië nam ze iets mee naar huis. Stenen, stukje..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.