Foto uit het archief
Foto uit het archief Staatsbosbeheer

Wedstrijd voor kunstwerk ter herinnering aan de Valwind

Kunst Noodweer in Leersum 2021

HEUVELRUG Het college wil graag een kunstwerk laten maken ter herinnering aan de Valwind van 18 juni 2021. Hiervoor is een wedstrijd uitgeschreven. Kunstenaars kunnen werken inzenden. De winnaar kan het werk uitvoeren en in Leersum plaatsen.

De uiterlijke datum voor het inzenden van een idee is 30 maart. Dan wordt het ingezonden werk beoordeeld door een jury. Ook inwoners kunnen hun stem uitbrengen. Voor de winnaar is een budget van 3000 euro beschikbaar om het kunstwerk te realiseren.

Wethouder Hans Waaldijk: ,,De Valwind was een zeer ingrijpende gebeurtenis voor de inwoners van Leersum, Valkenheide, Maarsbergen en Zuylenstein. Het hebben van een verbeelding in de vorm van een kunstwerk is bedoeld de verwerking van en herinnering aan deze gebeurtenis positief te ondersteunen of te verzachten. Kunst kan daarbij helpend en helend zijn.”

VOORWAARDEN Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het in te zenden idee voor een kunstwerk. Zo moet het werk gaan over de valwind van 18 juni 2021. Daarnaast moet de inzender wonen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar hoeft geen professioneel kunstenaar te zijn. Ook moet de inzending uiterlijk 30 maart binnen zijn. Er zijn geen minimale of maximale afmetingen aan verbonden en het is een pre als het kunstwerk weerbestendig is. Tot slot is het volgens de gemeente een pre als het kunstwerk het gehele getroffen gebied kan dienen en op meer dan één plek geplaatst kan worden.

Inzendingen kunnen gestuurd worden aan Maja van Eijndthoven, Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug via cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30