Afbeelding
Dick Jeukens

Paden Breeveen en Dartheide halverwege maart weer open

19 januari 2022 om 08:37 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM Tijdens de valwind die op 18 juni 2021 de omgeving van Leersum trof, werden de wandel-, fiets-, mountainbike-, en ruiterpaden in Breeveen en Dartheide flink beschadigd. Utrechts Landschap voert de komende maanden werkzaamheden uit om paden te herstellen en beide natuurgebieden weer open te stellen voor publiek. Zij streven ernaar de werkzaamheden aan de routes voor het broedseizoen te hebben afgerond.

De valwind die op 18 juni 2021 door de natuurgebieden Breeveen en Dartheide raasde, heeft veel routes en paden beschadigd. Boven vrijwel alle wandel-, fiets- en ruiterpaden bungelen gevaarlijke, afgebroken boomtoppen en het ruiterpad werd zelfs onherstelbaar beschadigd.

Er moet zoveel herstelwerk uitgevoerd worden, dat Utrechts Landschap kiest voor een gefaseerde uitvoering. Op Dartheide is de wandelpadenstructuur al eerder voor een groot deel hersteld, evenals het oorspronkelijke ruiterpad en het Let de Stigterpad in Breeveen. In de komende maanden worden de wandelpaden en mountainbikeroute op Breeveen weer veilig gemaakt. De ruiterroute is dusdanig beschadigd dat deze op een andere locatie in Breeveen opnieuw wordt aangelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie