Afbeelding
Museum Huis Doorn

Cocaïnefabriek bij Museum Huis Doorn

26 september 2023 om 17:23 Historie

DOORN Museum Huis Doorn en Tafel van Vijf Muziektheater presenteren ‘De Nederlandsche Cocaïnefabriek, legale handel tijdens de Eerste Wereldoorlog’. Dit programma bestaat uit een expositie in spelvorm en een muzikale interactieve gamevoorstelling over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vanaf 28 oktober is de voorstelling te zien in Museum Huis Doorn. 

De voorstelling is vrij gebaseerd op het boek ‘De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek’ van Conny Braam. Het boek gaat over Lucien, een handelaar in medicinale cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe zijn rol symbool staat voor vele anderen die vandaag de dag in de farmaceutische en drugsindustrie werken.

Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn, waar het publiek in teams doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend volgt de gamevoorstelling met live muziek. Het gehele programma duurt hier ongeveer 95 minuten.

Tickets en meer informatie zijn te vinden op www.huisdoorn.nl. De toegangsprijs van de voorstelling is 20 euro. Bij aankoop van een ticket ontvangt iedere koper een vrijkaartje van het museum, te verzilveren in oktober of november in 2023. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie