Afbeelding
Wilco Willemse

Mozaïekententoonstelling als alternatief Bloemencorso Leersum

23 augustus 2020 om 16:54 Evenementen

LEERSUM Leersum zou zonder corona dit weekend weer overlopen zijn door duizenden dagjesmensen die kwamen genieten van het dahliacorso. Helaas kon het grootste dagevenement van de gemeente niet doorgaan. Als alternatief kwam het bestuur op de proppen met een mozaïekententoonstelling. Veel bouwgroepen reageerden enthousiast. Gelukkig tóch dahlia’s, tóch konten, plakken en lijmen. In korte tijd kreeg het bestuur van Stichting Bloemencorso Leersum achttien aanmeldingen binnen. Afgelopen weekend was de tentoonstelling.

Wilco Willemse 

MOZAIËK Een mozaïek is al jaren onderdeel van het bloemencorso. Een mooie manier voor kleine gezelschappen of bijvoorbeeld bedrijven om toch mee te doen. Opdracht was op een plaat van standaard 1,22 x 2,44 meter, een dahliavoorstelling te maken. Vaak wordt daar flink creatief mee omgegaan, met prachtige kunstwerkjes als resultaat.

PRIJSWINNAARS De jury, bestaande uit burgemeester Frits Naafs, wethouder Hans Waaldijk en Nana Bies, beoordeelden de mozaïeken en kwamen tot de volgende rangschikking:

1. De Leersumse Keien

2. Eendagsvliegen - Hakuna Matata

3. Bouwgroep Heuvelrug - We broeden nog even door

Ook de bouwgroepen zelf konden hun voorkeur aangeven. Na de punten bij elkaar opgeteld te hebben, kwamen zij tot de volgende uitslag:

1. Eendagsvliegen - Hakuna Matata

2. HDS - Groeten uit Leersum

3. De Dobbelstenen - Hippe Kip

Een speciale aanmoedigingsprijs was er voor het jeugdmozaïek van Scouting Zuylenstein Corsokids - Corso is cool

UITVERKOCHT De tentoonstelling werd gehouden in de theaterzaal van Sport- en Cultuurcentrum De Binder waar bijna alle tijdslots uitverkocht waren. Het bestuur kan terugkijken op een succesvol evenement en is vast begonnen te duimen voor een mooi corso volgend jaar.

Eendagsvliegen
Bouwgroep Heuvelrug
Bloemenkoningin Angelique van den Bos
De Dobbelstenen
HDS
Scouting Zuylenstein
advertentie
advertentie