Wethouder Rob Jorg.
Wethouder Rob Jorg. Hans Dirksen Fotografie

Bedrijven willen blijven samenwerking in investeringszones

Zakelijk

HEUVELRUG De ondernemers van Driebergen (BIZ 3B) en Leersum (BizVerenigingLeersum) willen graag hun bestaande bedrijveninvesteringszones verlengen voor een nieuwe periode van vijf jaar.  

In een bedrijveninvesteringszone stellen ondernemers in een aaneengesloten gebied voor met elkaar samen te werken en gezamenlijk te investeren in hun bedrijfsomgeving. Ondernemers richten zich op activiteiten in de openbare ruimte en op het internet die de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of de economische ontwikkeling in hun gebied bevorderen. De BIZ-en kunnen hun activiteiten continueren bij voldoende draagvlak waarvoor in het najaar van 2020 een peiling wordt gehouden.  

Ina Smit-Roest, voorzitter BIZ3B: ,,Door samen te werken bereik je meer en zet je met elkaar je dorp op de kaart.” In deze beide dorpen (naast een eerder ingezette BIZ Doorn) loopt de eerste vijfjarige periode eind dit jaar af. Het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug ondersteunt dit initiatief, zo laat de gemeente in een persbericht weten.. Op 21 juli besloot zij de gemeenteraad voor te leggen de daarvoor benodigde verordeningen vast te stellen. 

Rob Jorg, wethouder economische zaken: ,,Juist ook in deze coronatijd heeft de waarde van een goed samenwerkende ondernemersvereniging zijn nut bewezen. Door regelmatig overleg zijn er korte lijnen, worden gemeenschappelijke behoeften snel in kaart gebracht en kan er vaak snel geschakeld worden.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 8 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 10 uur geleden
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35