Bertine van den Bosch: 'Mantelzorg is niet vanzelfsprekend'

26 juli 2020 om 07:30 Maatschappelijk Eigen foto
Bertine van den Bosch roept mensen op om mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten dit jaar.
Bertine van den Bosch roept mensen op om mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten dit jaar.

HEUVELRUG ,,Vooral in dit speciale jaar waar mantelzorgers door de coronapandemie heel veel extra hebben gezorgd, is het belangrijk dat we mantelzorgers in het zonnetje zetten”, vertelt Bertine van den Bosch, sociaal makelaar van de stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug. De verschillende sociale makelaars roepen dan ook op om mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten in de week van de mantelzorg, van 9 tot en met 15 november.

,,Mantelzorg is niet vanzelfsprekend en zeker niet in deze periode waar dagopvang vaak wegviel en familie, vrijwilligers en professionals soms niet konden komen. Daarom laten organisaties, buurtinitiatieven, ondernemers, onze stichting en de gemeente dit jaar in het bijzonder hun waardering voor mantelzorgers zien door acties en activiteiten.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.