Na een grootschalige verbouwing kunnen per mei de eerste bewoners hun intrek nemen in Nieuw Vogelesang.
Na een grootschalige verbouwing kunnen per mei de eerste bewoners hun intrek nemen in Nieuw Vogelesang. Schlingmann Architecten

Nieuw Vogelesang houdt open dag

Activiteiten

LEERSUM Na een grootschalige verbouwing herbergt het voormalig hotel-pension Vogelesang nu veertien luxe zorgappartementen, zes studio’s, sfeervolle ontmoetingsruimtes, dakterras, serre en een grote tuin rondom het pand. Begin mei kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in een van de nieuwe appartementen in de zorgvilla. Zaterdag 26 maart is er van 11.00 tot 15.00 uur een open dag voor geïnteresseerden om de nieuwe locatie te komen bekijken. 

Zorgondernemers Gerrit en Edith Aartsen zijn trots op de nieuwe locatie die zo goed als af is. Nieuw Vogelesang is een nieuw, kleinschalig woon-zorgcomplex waar bewoners echt kunnen wonen zoals thuis. De zorgwensen en -behoeften van de bewoners staan centraal. ,,Wij bieden 24-uur per dag zorg aan onze bewoners, die minimaal een zorgprofiel VV4 hebben. Er wordt in onze nieuwe locatie een scheiding gemaakt tussen wonen en zorg. De kosten voor het wonen (inclusief service- en dienstenkosten) en de zorg worden dus gescheiden aangeboden.”

Gerrit en Edith Aartsen benadrukken de verschillen met een reguliere woonzorginstelling: ,,Hier wonen de mensen thuis. Ze huren bij ons, hebben zelf de regie en kopen zorg bij ons in. We vallen nooit zomaar binnen en schikt iets niet, dan wordt er overlegd. In onze visie staan de wensen en behoeften van de cliënt centraal. Wij stellen niet alleen de zorg centraal maar ook het welzijn van de bewoners waarbij de zelfontwikkelde 3 V’s van Vreugde, Vrijheid & Verbinding centraal staan in de visie. Daarbij is inspelen op de individuele behoeften en zorgvraag van bewoners met aandacht voor verbale & non-verbale communicatie, persoonsgerichte zorg en dienstverlening met ruimte voor betrokkenheid van familie en mantelzorgers van groot belang.”

Wie geïnteresseerd is om de appartementen/studio’s in de zorgvilla te komen bekijken, is van harte welkom op zaterdag 26 maart. Graag van tevoren aanmelden via www.nieuwvogelesang.nl 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00