Start gemaakt met bouw zorgvilla Nieuw Vogelesang

21 jan, 07:23 Nieuwbouw
Edith Hazelzet
Eindelijk weer actie op het terrein van voormalig hotel-pension Vogelesang.
Eindelijk weer actie op het terrein van voormalig hotel-pension Vogelesang.

LEERSUM De sloop van voormalig hotel-pension Vogelesang aan de Rijksstraatweg 162 is eindelijk voltooid. Sinds april 2019 oefende aannemingsbedrijf Peter Looijen B.V. uit Elst daar het retentierecht uit, en stond om belastingtechnische redenen alleen nog de voordeur overeind te midden van de sloopresten. Begin januari werd dit laatste stukje pension gesloopt en werd het volledige terrein leeg gemaakt. Dit tot grote tevredenheid van omwonenden en overige Leersumers die zich kapot ergerden aan de puinhoop, waaraan onbekenden regelmatig ook nog eens hun eigen rotzooi toevoegden.

In januari 2015 werden de plannen voor zorgvilla ‘Nieuw Vogelesang’ gepresenteerd en enthousiast ontvangen in het dorp. Daarna lag het project ruim vier jaar stil. In april 2019 werd de samenwerking met Estea uit Ede gepresenteerd, een specialist in de (her)ontwikkeling van zorgvastgoed en tevens zorgexploitant. In diezelfde maand stokte de sloop omdat eigenaar Arnold Visscher de bouwkavel onve..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.