Four Stream N.O. Jazz Band
Four Stream N.O. Jazz Band eigen opnamen

Agenda met activiteiten in de Heuvelrug

12 maart 2020 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van de activiteiten die via NieuwsbladDeKaap.nl bij de redactie zijn aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

13 maart 2020

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies over computer, tablet of smartphone.

Yoga en Sprituele Anatomie
19:30 Zonstraat 112
Kennismaking met deze verschillende systemen d.m.v theorie, visualisatie, mantra, meditatie en asana's. info@vionte.nl

Amerongen

Heimweeën; cabaretavond in Amerongen
20:15 Allemanswaard 13
Het duo Spruijt & Oppermans staat in de Allemanswaard in Amerongen met een voorstelling over heimwee. Kaarten en info: www.bibliotheekzout.nl/theater.

14 maart 2020

Driebergen-Rijsenburg

Introductiecursus Natuurvoeding
9:30 Diederichslaan 25a
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie gezondheid en voeding, en daarvoor gewoon uit eigen omgeving wil kunnen eten. Zesdaagse introductie cursus op Landgoed Kraaybeekerhof.

Maarn

Open Zolder
10:00 Raadhuisplein 1
Presentatie over de vier torens in Maarsbergen en Maarn en hun historie met zowel oude als recente beelden.

15 maart 2020

Cothen

Concert Multiple Voice
13:00 Brink 9
Het laatste concert van de serie die Concert in Cothen dit seizoen in de protestantse kerk op de Brink heeft georganiseerd wordt gegeven door Multiple Voice. Toegangsprijs 10 euro. www.concertincothen.nl

Maarn

Lezing Ronald Giphart
14:00 Trompplein 5
Schrijver Ronald Giphart geeft een lezing over en uit eigen werk. Hij signeert boeken en gaat in op vragen. Kaarten via www.bibliotheekzout.nl/theater en kosten €7,50 per stuk.

Driebergen-Rijsenburg

IVN excursie: mossen onder de loep
14:00 Traaij 286
IVN excursie mossen op Noordhout, start 14 uur Traaij 286, parkeerplaats Bornia. In dit gevarieerde natuurgebied groeien veel verschillende soorten mossen. De wandeling duurt ca 2 uur, is gratis en start om 14 .00 uur op de parkeerplaats van landgoed Bornia. www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn

Four Stream N.O.Jazz Band
14:30 Boterbloem 1
Optreden van de Four Stream Jazzband. De Four Stream New Orleans Jazzband staat garant voor een middag vol swingende, maar ook gevoelige New Orleans-jazz.

16 maart 2020

Driebergen-Rijsenburg

In Between Café
9:00 De Horst 1
Workshops en netwerken voor werkzoekenden en zzp-ers op zoek naar nieuwe opdrachten. www.inbetweencafe.nl

Annie M.G. Schmidt
10:00 Hoofdstraat 164
Lezing tijdens de Zoute Inval van maandag 16 maart - van 10 tot 12 uur - door voorleesconsultent Liesbeth Versteeg over Annie M.G. Schmidt, 'Lekker stout in en keurig land', over dwarsdenkers en kritiek op de burgerlijkheid. Dus kom langs in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen-Rijsenburg. De toegang is gratis en het is niet nodig vooraf aan te melden.

Maarn

Workshop 'Het Body Talk System'
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval gaat Body Talk Access-trainer Christine Wagner in op ons zenuwstelsel en de vraag hoe je het zenuwstelsel in balans brengt. De workshop is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Bibliotheek Maarn in dorpshuis De Twee Marken.

Doorn

Taalcafé Doorn
12:30 Kerkplein 4
Tijdens het Taalcafé bespreken we alledaagse onderwerpen in groepjes, met begeleiding van Nederlandse vrijwilligers.

Leersum

Inloop Digitale Hulp
14:00 Hoflaan 31
Voor vragen over tablet, smartphone of e-reader (neem deze zelf opgeladen mee). De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in Cultuurhuis De Binder. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

17 maart 2020

Doorn

Soep met een verhaal van Eliza
12:00 Kerkplein 4
Iedere dinsdag van 12:00 tot ongeveer 13:00 uur een heerlijke kom soep met brood én een mooi verhaal van Eliza voor € 1,50. Vooraf opgeven niet nodig.

Ontdek de ChristenUnie
19:45 Postweg 18
De ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug houdt een speciale avond met CU Eerste Kamer fractievoorzitter Mirjam Bikker. Mirjam Bikker komt spreken over haar passie voor christelijke politiek, zowel vanuit haar ervaring in de Eerste Kamer als voorheen als raadslid in Utrecht. Opgave via lydiaplat@utrechtseheuvelrug.christenunie.nl.

Maarn

MMN minicursus Diersporen
20:00 Trompplein 5
Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) houdt op 17 en 21 maart de minicursus Diersporen in het bos. Dinsdag van 20.00-22.00 in de Twee Marken en zaterdag van 9.30-12.00 Maarn Zuid. Aanmelden verplicht excursies@mmnatuurlijk.nl Meer informatie: www.mmnatuurlijk.nl

Leersum

Choral Evensong
20:00 Lomboklaan 9
Op dinsdag 17 maart houdt dr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, in de Johanneskerk een lezing over het vervolgonderzoek naar Choral Evensong. De lezing krijgt een vervolg op 22 maart in de Maartenskerk in Doorn. Aanvangstijd: 20.00 uur. Entree: vrijwillige bijdrage, richtprijs € 5,-.

18 maart 2020

Doorn

Lezing Aletta Jacobs
10:00 Kerkplein 4
Tijdens de Zoute Inval verzorgt Jolanda Broere een bijzondere presentatie over Aletta Jacobs door letterlijk in haar huid te kruipen. Jacobs vertelt over haar roerige leven, over haar jeugd en wat zij moest doen om te kunnen studeren en de tegenwerking om als eerste vrouwelijke arts een praktijk op te zetten. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Driebergen-Rijsenburg

Iko lezing Johannes-Passion
10:00 parklaan 7
Camiel Verhamme vertelt over de Johannes-Passion van Bach. Tijdens deze lezing zult u enkele uiteenlopende onderdelen – recitatieven, aria's, koren - kunnen beluisteren nadat die zijn toegelicht. Daaraan voorafgaande krijgt u een korte inleiding over het ontstaan en de ontwikkeling van de passiemuziek, de vier versies van de Johannes-Passion, de herkomst van de teksten en over de Jezusfiguur – vooral in tegenstelling tot die uit de Matthäus-Passion.

Samen soep eten
12:00 Oranjelaan 73
Vrijwilligers en bezoekers maken samen een grote pan soep, om deze vervolgens samen te nuttigen. De Inloop Driebergen vind u in de Delerij, Oranjelaan73.Kosten: vrijwillige bijdrage, aanmelden niet nodig.

Open dag basketbal
12:00 Akkerweg 40
Op 18 maart is er een open dag bij Blue Arrows Basketbal. Neem contact op met info@bluearrows.nl om te vragen wat de beste tijd is dat je langs kan komen.

Doorn

Doornse Dis
13:00 Kerkplein 4
Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts €7,00. Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Verhindering doorgeven vóór woensdag 10:00 uur.

Maarn

Kikker viert de lente
14:30 Trompplein 5
Een kleurfestijn voor kinderen vanaf 3 jaar in de Bibliotheek van Maarn. Kikker, de hoofdpersoon uit de kinderboeken van Max Velthuijs. Het is bijna lente. Tijd voor een feestje en daarom gaan wij een kikkerslinger maken. De toegang is gratis, trek wel oude kleding aan!

Amerongen

Kikker viert de lente
14:30 Allemanswaard 13
Een kleurfestijn voor kinderen vanaf 3 jaar in de Bibliotheek van Amerongen. Kikker, de hoofdpersoon uit de kinderboeken van Max Velthuijs. Het is bijna lente. Tijd voor een feestje en daarom gaan wij een kikkerslinger maken. De toegang is gratis, trek wel oude kleding aan!

Doorn

Kikker viert de lente
14:30 Kerkplein 4
Een kleurfestijn voor kinderen vanaf 3 jaar in de Bibliotheek van Doorn. Kikker, de hoofdpersoon uit de kinderboeken van Max Velthuijs. Het is bijna lente. Tijd voor een feestje en daarom gaan wij een kikkerslinger maken. De toegang is gratis, trek wel oude kleding aan!

Leersum

Kikker viert de lente
14:30 Hoflaan 31
Een kleurfestijn voor kinderen vanaf 3 jaar in de Bibliotheek van Leersum. Kikker, de hoofdpersoon uit de kinderboeken van Max Velthuijs. Het is bijna lente. Tijd voor een feestje en daarom gaan wij een kikkerslinger maken. De toegang is gratis, trek wel oude kleding aan!

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
15:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Iedere woensdag vanaf 15:00 uur, uiteraard kosteloos.

Leersum

Samen eten bij Ons Eetcafé
18:00 Lomboklaan 9
Woensdag 18 maart is de volgende gezamenlijke maaltijd bij Ons Eetcafé. U krijgt er 2 drankjes bij en dat alles voor slechts € 5,-. Ons Eetcafé is 18 maart te vinden in de Johanneskerk, Lomboklaan 9 in Leersum. Aanvang: 18.00 uur. Graag vooraf reserveren via 06 – 46351528 of eetcafeleersum@gmail.com

Doorn

Bewust naar Pasen
19:30
Het thema is Op weg naar Jeruzalem. Aan de hand van lezingen uit het Lukasevangelie volgen we Jezus' gang van Galilea naar Jeruzalem. Naast de Bijbelteksten is er ruimte voor stilte, teksten/gedichten en muziek. De teksten en gedichten die worden gelezen, zijn van Dorothee Sölle, Dietrich Bonhoeffer, Huub Oosterhuis, Henri Nouwen, Manu van Hecke en Steven van Campen.

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Kunstkring Doorn en omstreken houdt een lezing over de tentoonstelling In the Picture. De tentoonstelling (t/m 24 mei) geeft met meer dan zestig portretten uit de periode 1850-1920 een veelzijdig beeld van de rol en betekenis van het kunstenaarsportret. De lezing over de tentoonstelling wordt gehouden in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn. Aanvang 20.00 uur.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij de agenda op NieuwsbladDeKaap.nl.

advertentie
advertentie