In workshop gemaakte collage.
In workshop gemaakte collage. Helende Collage

Agenda met activiteiten in de Heuvelrug

Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van de activiteiten die via NieuwsbladDeKaap.nl bij de redactie zijn aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

27 februari 2020

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

Leersum

PCOB-.Leersum, ontmoetingsmiddag
14:30 Lomboklaan 9
Donderdag 27 febr. 2020 houdt de PCOB-afd.Leersum haar ontmoetingsmiddag, tevens jaarvergadering. Aanvang 14.30 uur.Na het huishoudelijke gedeelte zal mevr.Bertine v.d.Bosch voorlichting geven over het werk van de Soc. Makelaar. Alle leden en eventuele gasten van harte welkom.

28 februari 2020

Leersum

Workshop Kunstgilde Heuvelrug Leersum
13:00 Kerkplein 10
Workshop ACRYLVERF GIETEN door MARGARETH BEEKELAAR Met 4 verschillende technieken Flip Cup, Dirty Cup, Pudle Poor en Swipe werk je op 4 katoenen schildersdoekjes van 20x20 cm. Het is een geweldige beleving om met een simpele techniek iets unieks te maken, iedereen kan het en ervaring is niet nodig. Locatie: KUNSTGILDE HEUVELRUG Kerkplein 10 Leersum Datum: 28-2-2020 Tijd: 13:00 - 16:00 uur (loopt altijd uit) Kosten per persoon: 2 t/m 4 personen € 35,00 5 t/m 10 personen (max) € 32,50 Alle materialen zitten in de prijs inbegrepen. Betalen: Contant begin Workshop of eerder via Bankoverschrijving. Verloting: Aan het eind van de Workshop wordt onder de deelnemers een Kunst-kado verloot. Voor meer informatie of aanmelden: Margareth Beekelaar mjbeekelaar@gmail.com zie ook onze website: kunstgildeheuvelrug.nl

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere vrijdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos.

Workshop KinderBiodanza voor ouder en kind
19:30 Dorpsstraat 26
Op 28 februari organiseert Ada Knol een workshop KinderBiodanza voor ouder en kind bij Instituut Sansoma in Doorn. Dit is een activiteit in het kader van Sjors Sportief van Stichting Sportstimulering Nederland. . Door KinderBiodanza leren kinderen op een speelse manier expressie geven aan hun identiteit. In het contact met elkaar leren ze hoe je op een respectvolle manier elkaar kunt ontmoeten en aanraken. Bij KinderBiodanza gaat het niet om het leren van pasjes. Het kind wordt uitgenodigd om mee te doen in de bewegingen, om na te doen en ook om zelf uiting te geven aan wat de docent voorstelt. En dat kan van alles zijn: rennen, huppelen, dansen, gekke bekken trekken of een dier nadoen. Het kind leert zichzelf beter kennen en voelen, ook in contact met andere kinderen. Zo bouwt het kind vertrouwen op omdat het zichzelf mag zijn en zich geliefd voelt. Kosten: € 10 voor 1 ouder en 1 kind Aanmelden graag via www.adaknol.nl

Leersum

Historisch koffie-uur met gastspreker
19:00 Hoflaan 29-31
Het historisch koffie-uur van 28 februari staat in het teken van de Tijdlijn-tentoonstelling Schapen in Leersum (en Amerongen). Gastspreker Ineke Vrij zal vanaf 19.00 u vertellen over wolbewerking door de eeuwen heen, van spintol tot weefmachine. Ook zal zij demonstreren hoe met een spinnewiel wol gesponnen wordt. Aanwezigen mogen ook zelf aan de slag met wol. Lukt het om een draad te spinnen met een primitieve spinsteen? Of lukt het beter met het spinnewiel? Het historisch koffie-uur kan gratis bezocht worden. Aanmelden is niet nodig. De koffie/thee en iets lekkers wordt verzorgd door AH Leersum. Meer info op www.tijdlijnvanleersum.jouwweb.nl of mail naar tijdlijn.leersum@gmail.com.

29 februari 2020

Doorn

Helende Collages, Gidsen en Helpers
9:30 Dorpsstraat 26
De workshop Helende Collages is een onderdeel van het Creatief Atelier bij Sansoma. Met intuïtief gekozen afbeeldingen ga je aan de slag en er vormt zich een nieuwe compositie onder je handen. Door een geleide oefening kom je in contact met wat je intuïtie je te zeggen heeft en in de collage wordt het letterlijk zichtbaar. Je intuïtie is leidend in het hele proces. Het is een reis die je eigen innerlijke wereld in kaart brengt. Zo ver'beeld' je jouw actuele thema's. Thema: Gidsen en Helpers. Laat je meenemen in je eigen innerlijke wereld en ontdek wat daar leeft. Locatie: Sansoma, Dorpstraat 26 in Doorn. Aanmelden of informatie: tobeor@planet.nl of sansoma.nl/helende-collages-maken/

2 maart 2020

Maarn

Uitnodiging wandelchallenge
19:00 Raadhuislaan 3
Onder de vlag van de Nationale Diabetes Challenge organiseert gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen dit jaar weer een wandelchallenge. Wandelen is een eenvoudige manier om te werken aan uw gezondheid en iedereen mag meedoen! We gaan op maandag 30 maart om 19.00 uur van start en we wandelen wekelijks. Kom naar onze informatiebijeenkomst op maandag 2 maart om 19.00 uur, Sportlaan 11 in Maarn. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door te mailen naar info@fysiotherapiemaarn.nl of te bellen naar 0343-441690. Wilt u zich meteen inschrijven voor de wandelchallenge? Ga dan naar https://www.nationalediabeteschallenge.nl/maarnsewandelchallenge/voorbereiding/

3 maart 2020

Doorn

Informatieavond Osteopathie
18:30 Acacialaan 15
Op dinsdagavond 3 maart is er een informatieavond bij Anneke Bakker Osteopathie! Wil je weten of osteopathie iets voor jou of je kind zou kunnen betekenen of wil je iets over osteopathie in het algemeen weten, dan ben je van harte welkom van 18.30 uur tot 20.30 uur op de Acacialaan 15 in Doorn. Je kunt je aanmelden op info@ABosteopathie.nl of op 06-12114689 of binnenlopen voor de algemene uitleg.

Driebergen-Rijsenburg

NPV || ZORG VOOR HET LEVEN || NPV
19:45 Engweg 30
Drs. A.J. den Hartog spreekt over depressiviteit. Datum: 3 maart Tijd: 19:45 uur Locatie: christelijk Gereformeerde Kerk in Driebergen (Engweg 30) Uit onderzoek is gebleken dat (gemiddeld) een op de vijf Nederlanders ooit in zijn of haar leven een depressie doormaakt. In zijn inleiding zal de heer den Hartog ingaan op oorzaken en verschijnselen van depressies. Hij zal stilstaan bij vragen als: hoe ga ik om met iemand die depressief is? Wat vraagt dat van mij? De heer den Hartog is verplegingswetenschapper en heeft een adviesbureau. Het belooft een boeiende avond te worden met een thema dat voor iedereen van belang is!

4 maart 2020

Leersum

Natuurmiddag braakballen pluizen
15:00 Broekhuizerlaan 2
Een uil eet zijn prooi he-le-maal op. Met haar, huid en alles wat daar in zit. Wat hij achteraf toch niet zo lekker vindt, braakt hij uit: een uilenbal. Deze middag ga je zo'n bal uitpluizen. Wanneer: woensdag 4 maart 15.00 – 17.00 uur Waar: Landgoed Broekhuizen (verzamelen bij het grote hek) Meld je aan bij: jeugdeducatie@dorpennatuur.nl Voor nadere informatie, zie www.dorpennatuur.nl.

Doorn

Bewust naar Pasen
19:30 Kerkplein 1
De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer en bezinning. Daarom organiseren we op zeven woensdagavonden voor Pasen oecumenische samenkomsten. Het thema is "Op weg naar Jeruzalem". Aan de hand van lezingen uit het Lukasevangelie volgen we Jezus' gang van Galilea naar Jeruzalem. Naast de Bijbelteksten is er ruimte voor stilte, teksten/gedichten en muziek. De teksten en gedichten die worden gelezen, zijn van Dorothee Sölle, Dietrich Bonhoeffer, Huub Oosterhuis, Henri Nouwen, Manu van Hecke en Steven van Campen.

Amerongen

Amnesty Filmavond 'Le Fils de l'Autre'
20:00 Imminkstraat 11
In samenwerking met de Protestantse Wijkgemeente Amerongen vertoont de Amnesty werkgroep Amerongen-Leersum op 4 maart de film Le Fils de l'Autre van Lorraine Lévy. Net wanneer Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is en dat hij bij zijn geboorte verwisseld werd met Yacine, kind van een Palestijnse familie uit de Westelijke Jordaanoever. Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend en dwingt hen hun eigen identiteit, waarden en overtuigingen vanuit een totaal nieuw licht te bekijken.

5 maart 2020

Driebergen-Rijsenburg

Stilte-ontmoeting
14:00 parklaan 7
Dat wij mensen niet altijd dezelfde taal spreken –letterlijke en figuurlijk- is een open deur. Dat geldt op wereldniveau maar ook op kleinere schaal. Verrassend is het om te ontdekken, dat dwars door alle culturen heen een rode draad te vinden is. Deze draad leidt naar essentiële levensvragen: ,,Wat is de zin van ons bestaan… waar halen we de moed vandaan om dwars door alle verdriet heen de moet niet op te geven. De vraag naar de Bron van ons bestaan houdt mensen bezig. Tijdens de maandelijkse stilte-ontmoetingen willen we op zoek gaan naar die Bron. Een inleidende ontspanningsoefening, een korte tekst en een muziekfragment omlijsten de stilte. Hierin stellen we ons open voor de innerlijke stem. Ieder op eigen wijze, maar in verbondenheid met wat ons samenbrengt. Na afloop wordt thee geschonken.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij de agenda op NieuwsbladDeKaap.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 16 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00