Relatiecoaches Coen van Broekhoven en Lieske Scholtus
Relatiecoaches Coen van Broekhoven en Lieske Scholtus Lieske Scholtus

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

20 februari 2020

Leersum

Lezing over Ierland
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 20 februari van 10 tot 12 uur neemt Jenny van Swieten de bezoekers van de Zoute Inval mee op reis door het mooie Ierland. Jenny laat aan de hand van beeldmateriaal het groene heuvellandschap zien, maar heeft zeker ook aandacht voor de cultuur, muziek, politiek en literatuur. De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, te vinden in het multifunctionele verzamelgebouw De Binder aan de Hoflaan 31. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Dus kom langs en ga mee op reis, koffie en thee a 1,- euro staan klaar.

Amerongen

De nieuwe donorwet
10:00 Allemanswaard 13
Donderdag 20 februari van 10 tot 12 uur verzorgt Remedica in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen een informatiebijeenkomst tijdens de Zoute Inval over de nieuwe donorwet die vanaf juli in werking treedt. In samenwerking met de Nederlandse Transplantatiestichting en het Ministerie van VWS besteden we aandacht aan weefsel- en orgaandonatie, in het belang van de ouderen in Nederland. Er is geen goede of slechte mening, maar we discussiëren aan de hand van stellingen, een quiz en filmpjes. Uiteraard is de toegang gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Driebergen-Rijsenburg

Naaiatelier bij De Inloop Driebergen
12:45 Oranjelaan 73
Wil je leren naaien? Of gewoon iets knutselen met stof? Elke donderdagmiddag kan je bij ons terecht. Deskundige vrijwilligers helpen je op weg. Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meedoen is gratis. Loop gerust binnen voor meer informatie, de koffie/thee staat klaar. De Inloop zit in de Delerij aan de Oranjelaan 73.

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos.

21 februari 2020

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Heeft u een computer, tablet of smartphone, of overweegt u er één aan te schaffen? Bij de Inloop Driebergen kunt u op vrijdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur terecht voor hulp en advies bij gebruik of aanschaf. Kom gerust langs als u vragen of problemen met de computer heeft, de koffie staat klaar! De Inloop vind u in De Delerij, Oranjelaan 73

Doorn

Biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere vrijdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

22 februari 2020

Amerongen

Expositie 'Verrassende Streken'
Burg.Jhr.H van den Boschstraat 44
Schildervrienden exposeren Al meer dan 10 jaar schilderen zij samen. Deze groep vrienden heeft vele bijzondere schilderijen gemaakt waarvan een deel nu wordt geëxposeerd. Een unieke verzameling bijeengebracht in de Napoleonschuur in Amerongen. Van harte welkom op Zaterdag 22 februari 2020 van 10:00 tot 17:00 uur en Zondag 23 februari 2020 van 11:00 tot 16:00 uur Vanzelfsprekend zijn de kunstenaars zelf aanwezig. Graag tot ziens in Amerongen! Het adres van de Napoleonschuur is: Burgemeester Jonkheer H. van Den Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen

Driebergen-Rijsenburg

De Inloop Driebergen: óók op zaterdag!
10:00 Oranjelaan 73
De Inloop Driebergen is nu ook op zaterdag geopend van 10.00-14.00 uur. Kom langs voor een kopje koffie, bijpraten, of doe samen een spelletje. De Inloop is een ontmoetingsplek voor alle inwoners, van alle leeftijden, in Driebergen. U vind De Inloop in de Delerij, naast de Eurowinkel.

Driebergen

Relatiewandeling: samen weer verbinden
10:00 Traaij 299
De relatiewandeling in de natuur is dé manier om samen tijd voor elkaar te nemen, weer diep te verbinden en inzichten op te doen over jullie relatie. Uitermate geschikt voor stellen die willen groeien in hun relatie, nader tot elkaar willen komen én houden van wandelen in de natuur. Zaterdag 22 februari van 10.00 tot 13.00 uur en/of Zondag 8 maart van 10.00 tot 13.00 uur De relatiewandelingen worden begeleid door relatiecoaches Coen van Broekhoven en Lieske Scholtus. We starten op de parkeerplaats van Hotel Bergse Bossen in Driebergen. Kosten zijn €22,- per persoon. Opgeven via contact@ultiemerelatiemethode.nl of kijk op www.ultiemerelatiemethode.nl.

24 februari 2020

Maarn

Workshop zentangle tekenen
10:00 Trompplein 5
Maandagochtend 24 februari van 10 tot 12 uur verzorgt Haukje Feringa tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Maarn een workshop Zentangle tekenen. In deze workshop laat Haukje je kennismaken met zentangle, een kunstvorm en meditatie tegelijk. 'Tangle', Engels voor wirwar, knoop en omarming en 'zen' naar de Japanse vorm van Boeddhisme. Hoe ingewikkeld het ook lijkt, het is eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Ervaar zelf hoe je met ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst maakt. Zentangle kun je gebruiken om creativiteit te stimuleren, je concentratie te vergroten, je vaardigheden te onderhouden of nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Maar ook om je gemoedstoestand te veranderen, je zelfvertrouwen te verhogen of gewoon om iets heel moois te creëren. Een interessante ochtend waarvoor je je niet hoeft aan te melden, er zijn geen kosten aan verbonden. Komt allen de 24ste meedoen in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn aan het Trompplein 5 in de Twee Marken in Maarn.

Driebergen-Rijsenburg

Koffie en spelletjes
10:00 Hoofdstraat 164
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

25 februari 2020

Doorn

Soep met een verhaal van Eliza
12:00 Kerkplein 4
Iedere dinsdag van 12:00 tot ongeveer 13:00 uur een heerlijke kom soep met brood én een mooi verhaal van Eliza. Dit alles voor slechts €1,50. Kom mee-eten en meegenieten in de Cantina in Doorn. Vooraf opgeven niet nodig.

26 februari 2020

Doorn

Voeding voor vitaal leven
10:00 Kerkplein 4
Woensdag 26 februari van 10 tot 12 uur geeft Maike Bonthuis tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn, Kerkplein 4, een interactieve lezing over voeding en vitaal leven. Welke rol speelt voeding hierbij? Wat is gezond eigenlijk? Wat is een goede balans? Wat past bij jou en hoe is dat te realiseren? Hoe kun je gezonde en smakelijke voeding gebruiken als ondersteuning bij ziektes, zodat je je wellicht wat beter voelt? Al dit soort vragen komt aan bod in deze deels interactieve lezing door Maike Bonthuis. Deze lezing is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden in niet nodig.

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag de in de Cantina in het Cultuurhuis Doorn: de Doornse Dis. Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts €7,00. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10:00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Bewust naar Pasen
19:30 Kerkplein 1
De Veertigdagentijd is een tijd van inkeer en bezinning. Net als vorig jaar organiseert de werkgroep 'Bewust naar Pasen' namens de Raad van Kerken te Doorn op de zeven woensdagavonden voor Pasen oecumenische samenkomsten. 26 februari 19.30-20.15 uur Maartenskerk 4 maart 19.30-20.15 uur Maartenskerk 11 maart 19.30-20.15 uur Maartenskerk 18 maart 19.30-20.15 uur Sint Martinuskerk 25 maart 19.30-20.15 uur Maartenskerk 1 april 19.30-20.15 uur Maartenskerk 8 april 19.30-20.15 uur Maartenskerk We starten op woensdag 26 februari om 19.30 uur in de Maartenskerk met een oecumenische Aswoensdagviering. De aanvang is telkens om 19.30 uur. De samenkomsten vinden plaats in de Maartenskerk (Kerkplein 1), behalve op 18 maart, dan komen we bij elkaar in de St. Martinuskerk (Dorpsstraat 15). Bij de uitgang is er een collecte om de kosten te dekken.

Amerongen

Inloopavond Dorpsnetwerk
19:30 Allemanswaard 13
Het hoofdonderwerp is de ontwikkeling van Amerongen sinds 2005.Iedereen welkom. Start 19.30 u in de dorpszaal in Allemanswaard.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
Afbeelding
Utrechtse Heuvelrug kreeg er vorig jaar 57 nieuwbouwwoningen bij
PREMIUM
Afbeelding
Inloop Sociaal Dorpsteam in Leersum is terug: 'Ik ben één en al oor'
Afbeelding
Politie rukt groots uit voor woningoverval in Maarsbergen
advertentie
Afbeelding
Utrechtse Heuvelrug kreeg er vorig jaar 57 nieuwbouwwoningen bij 6 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Inloop Sociaal Dorpsteam in Leersum is terug: 'Ik ben één en al oor' 4 uur geleden
Afbeelding
Politie rukt groots uit voor woningoverval in Maarsbergen 5 uur geleden
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 30 jan, 06:57
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55