Wandelen langs het kanaal
Wandelen langs het kanaal Paul Brandsen

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

29 december

Leersum

Oud Jaar Wandeling Leersum
10:00 Rijksstraatweg 315
Terug van weg geweest, de 11e de Oud Jaars Wandeling Leersum e.o. Deze 11e keer wandelt u met een wandelroute op papier en dus niet meer in vier groepen met een kaartlezer. De wandeling staat open voor ca. 70 wandelaars en ik hoor u al denken dat is veel, tijdens de wandeling zal de groep snel uit elkaar vallen , mensen lopen harder of zachter of willen nog wat foto s maken. Wij zien elkaar natuurlijk bij de pauzes en aan het einde van de wandeling. 10.00 uur Ontvangst met koffie + wat lekkers. 10.30 uur Vertrek voor wandeling 16.00 uur Borrel met aansluitend 17.00/17.30 uur Aanvang Oostersbuffet We starten deze 11e oudjaarswandeling bij: , Restaurant Darthuizen, Rijksstraatweg 315,3956 CP te Leersum. Voor de koffieliefhebbers het Restaurant is om 10:00 uur open. (Voldoende parkeerplaats aanwezig) Kosten Euro 26,00 p.p. Informatie/Aanmelden via: www.wandelharz.nl

Doorn

End of the year ritual
14:00 Dorpsstraat 26
Het jaar afsluiten en het nieuwe jaar inluiden. Is dat niet iets wat iedereen graag doet? Misschien wil je het oude jaar wel zo snel mogelijk vergeten en achter je laten? Misschien was 2019 voor jou wel een topjaar en teken je gelijk voor nog zo eentje! Hoe het ook voor je is geweest. Het is belangrijk om even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is, wat je los en achter je kunt laten maar ook om je zegeningen te tellen en dankbaar te zijn voor al het goede in je leven. Bij dit ritueel (waarbij we terugblikken op 2019 en intenties zetten voor 2020) gebruik ik 2 verschillende rituelen passend bij oud en nieuw. Zo wordt deze middag een prachtige afronding, zodat je fris, open en schoon aan een nieuw jaar kan beginnen. Aanmelden kan via info@praktijkzonlicht.nl. De kosten bedragen € 17,50. Ik ontmoet je graag. Leonie van der Zon - Praktijk Zonlicht

30 december

Langbroek

Oliebollenactie voor onderhoud pastorie
Langbroekerdijk A
Het oliebollenteam van de Hervormde Gemeente in Langbroek gaat weer oliebollen bakken en verkopen. De opbrengst is voor onderhoud aan de pastorie. De oliebollen zijn goed gevuld. De prijs voor een zak met 10 oliebollen is 7 euro. Het bakken, verkopen en huis aan huis venten is op maandag 30 december. U kunt de oliebollen kopen in het Hervormd Centrum op de Brink van 9.30 uur tot 13.00 uur en voor warme oliebollen kunt u terecht op Langbroekerdijk A135 in Langbroek.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

31 december

Amerongen

Wereldvrede meditatie in de Rijnkapel
13:00 Imminkstraat 1A
Ook dit jaar doen wij mee aan The International World Peace Meditation Day. Al vele jaren wordt wereldwijd op de laatste dag van het jaar deze Wereldvrede meditatie georganiseerd; Overal ter wereld komen op hetzelfde tijdstip mensen bij elkaar om stil te staan bij de vrede in zichzelf, de vrede in hun omgeving en de vrede in de wereld. Wij nodigen je uit om te komen mediteren op 31 december 2019 van 13.00 tot 14.00 uur. We verbinden ons tijdens dit uur met de energie van duizenden mensen die zich openen voor vrede in ieders hart en in de wereld. De meditatie wordt ingeleid door Harry Hoffman en na afloop is er de mogelijkheid om samen wat te drinken en het jaar vredig af te sluiten. Entree gratis.

2 januari

Driebergen

Brei- en Klaverjascafe
10:00 Buzzigburglaan 1
kom gezellig breien of klaverjassen bij de Zoute Inval in Leersum, onder het genot van een kopje koffie en nieuwjaarswensen.

Koffie-inloop
10:00 Buzzigburglaan 1
Op deze eerste Zoute Inval van het nieuwe jaar drinken we gezellig een kop koffie met elkaar!

Leersum

Brei- en Klaverjascafe
10:00 Hoflaan 31
Op deze eerste Zoute Inval van het nieuwe jaar gaan we weer gezellig verder met breien en klaverjassen. Onder het genot van een kop koffie natuurlijk.

Amerongen

Koffie-inloop
10:00 Allemanswaard 13
Gezellig koffie drinken met elkaar op deze eerste Zoute Inval van het nieuwe jaar

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

Driebergen-Rijsenburg

Stilte-ontmoeting
14:00 Parklaan 7
Dat wij mensen niet altijd dezelfde taal spreken -letterlijk en figuurlijk- is een open deur. Dat geldt op wereldniveau maar ook op kleinere schaal. Verrassend is het om te ontdekken dat dwars door alle culturen heen een rode draad te vinden is. Deze draad leidt naar essentiële vragen: "Wat is de zin van ons bestaan... waar halen we de moed vandaan om dwars door alle verdriet heen de moed niet op te geven. De vraag naar de Bron van ons bestaan houdt mensen bezig. Zowel binnen, als buiten de kerkmuren. Tijdens de maandelijkse stilte-ontmoetingen willen we met elkaar op zoek gaan naar die Bron. Een inleidende ontspanningsoefening , een korte tekst en een muziekfragment omlijsten de stilte. Hierin stellen we ons open voor de innerlijke stem. Ieder op eigen wijze, maar in verbondenheid met dat wat ons samenbrengt. Na afloop wordt thee geschonken voor wie wil, als bruggetje terug naar het leven van alle dag.

3 januari

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere vrijdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

5 januari

Doorn

Driekoningen wandeltocht
11:00 Dorpsstraat 19a
Zondag 5 januari 11 uur van RK kerk Werkhoven, via Driebergen 13 uur naar Martinuskerk in Doorn. (15 uur) info www.driekoningenvoettocht.nl

6 januari

Maarn

Nieuwjaarskoffie
10:00 Trompplein 5
Gezellig koffie drinken met elkaar op deze eerste Zoute Inval van het nieuwe jaar

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

7 januari

Doorn

Soep met een verhaal van Eliza
12:00 Kerkplein 4
Iedere dinsdag van 12:00 tot ongeveer 13:00 uur een heerlijke kom soep met brood én een mooi verhaal van Eliza. Dit alles voor slechts €1,50. Kom mee-eten en meegenieten in de Cantina in Doorn. Vooraf opgeven niet nodig.

8 januari

Driebergen

Handwerkcafé en biljarten
10:00 Buzzigburglaan 1
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Of juist gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doorn

Handwerkcafe en biljarten
10:00 Kerkplein 4
Biljarten of aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, uiteraard kosteloos.

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Iedere woensdag de in de Cantina in het Cultuurhuis Doorn: de Doornse Dis. Vanaf 13:00 uur een heerlijk 2-gangenmenu van 'Slager Ben' met aansluitend koffie of thee voor slechts €7,00. Mee-eten? Meld je dan uiterlijk dinsdag 14:00 uur aan bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10 of 0343-22 58 38. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10:00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd te betalen.

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
15:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere woensdag vanaf 15:00 uur, uiteraard kosteloos.

9 januari

Leersum

Presentatie over de Noordkaap
10:00 Hoflaan 31
Op donderdagochtend 9 januari geeft Frans Groot tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum, een presentatie van de reis die hij maakte door Scandinavië naar de Noordkaap. Frans Groot begeleidt, samen met zijn vrouw, reizen van de ANWB.

Amerongen

Workshop over leefstijl en voeding
10:00 Allemanswaard 13
Eet u wel gezond en beweegt u wel genoeg? Op donderdagochtend 9 januari vindt er tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Amerongen, een workshop plaats door voedingsdeskundige Yneke Kootstra. In deze workshop leer je van alles over voeding en beweging, kortom, over je leefstijl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01